Copa America 2019: Οι «Έλληνες» παίκτες που κατέκτησαν τον τίτλο

Το Copa America ξεκινά και το fosonline.gr θυμάται όσους έπαιξαν στην Ελλάδα έχοντας κατακτήσει το τρόπαιο. 

Copa America 2019: Οι «Έλληνες» παίκτες που κατέκτησαν τον τίτλο

Η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή της Νότιας Αμερικής ξεκινά καθώς τα ξημερώματα του Σαββάτου (15/6) θα πραγματοποιηθεί το 46ο Copa America.

Copa America: Τα προφίλ των ομάδων

Η αρχή θα γίνει με τον αγώνα της «οικοδέσποινας» Βραζιλίας κόντρα στη Βολιβία.

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του Copa America 2019

Με αφορμή τη διεξαγωγή της διοργάνωσης το fosonline.gr σας παρουσιάζει ποιοι ποδοσφαιριστές και ποιοι προπονητές έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας πανηγυρίσει τον τίτλο.

Copa America 2019: Γιατί συμμετέχουν οι Ιαπωνία και Κατάρ

1983: Χόρχε Μπάριος

Ο ταλαντούχος μέσος κατέκτησε με τη φανέλα της Ουρουγουάης το Copa America του 1983 ενώ δύο χρόνια μετά αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό για μία διετία πριν συνεχίσει την καριέρα του στον Λεβαδειακό.

1989: Μαζίνιο

Ο αριστερός οπισθοφύλακας της Βραζιλίας είχε ενεργό ρόλο στην κατάκτηση του τίτλου το 1989 με τη «σελεσάο». Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Βραζιλιάνος ήρθε στην Ελλάδα για να αναλάβει τον πάγκο του Άρη. Μάλιστα μετά από μόλις έξι μήνες αντικαταστάθηκε από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

1995: Γκουστάβο Πογιέτ

Ο Γκουστάβο Πογιέτ αναδείχθηκε νικητής του Copa America με την Ουρουγουάη το 1995. Κατά τη διάρκειας της προπονητικής του διαδρομής ανέλαβε την ΑΕΚ για έξι μήνες.

1997: Τζιοβάνι, Ντενίλσον, Φλάβιο Κονσεϊσάο

Τρεις από τους πρωταγωνιστές της νικήτριας Βραζιλίας το 1997 ήταν οι Τζιοβάνι, Ντενίλσον και Φλάβιο Κονσεϊσάο. Ο πρώτος «μεγαλούργησε» με τον Ολυμπιακό ενώ οι δύο τελευταίοι αγωνίστηκαν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

1999: Αμορόζο, Ριβάλντο, Φλάβιο Κονσεϊσάο

Δύο χρόνια μετά η Βραζιλία κατέκτησε και πάλι το Copa America που έγινε στην Παραγουάη. Ο «Ρίμπο» που απέδωσε τα μέγιστα για την κατάκτηση του τροπαίου πέρασε από τη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ. Από την άλλη ο Αμορόζο αγωνίστηκε στον Άρη για ένα εξάμηνο.

2004: Ντουντού Σεαρένσε

Το 2004 η «σελεσάο» επέστρεψε στην κορυφή έπειτα από απουσία πέντε ετών. Στην αποστολή της ομάδας ήταν και ο μέσος του Ολυμπιακού Ντουντού Σεαρένσε που είχε μετρήσει τρεις συμμετοχές με την μία ως βασικός.

2007: Ζιλμπέρτο Σίλβα

Ο τίτλος του 2007 κατέληξε πάλι στα χέρια της Βραζιλίας η οποία είχε βασικό στέλεχος τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο άλλοτε αρχηγός της «σελεσάο» ήρθε στην Ελλάδα για να φορέσει τη φανέλα του Παναθηναϊκού από το 2008 έως το 2011.

2011: Σεμπαστιάν Αμπρέου

Ο Ουρουγουανός επιθετικός μπορεί να αγωνίστηκε μόλις ένα λεπτό με τα χρώματα της πατρίδας του αλλά στο τέλος πανηγύρισε μαζί με τους συμπαίκτες του το Copa America του 2011. Ένα χρόνο πριν την κατάκτηση του τροπαίου είχε αγωνιστεί στον Άρη.