Σάντος για Ρονάλντο: «Με χτύπησε στην πλάτη και μου είπε γέρο, κερδίσαμε!»

Μια ιδιαίτερη ιστορία από τον τελικό του Ευρωπαϊκού του 2016 κόντρα στη Γαλλία αποκάλυψε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας.

Σάντος για Ρονάλντο: «Με χτύπησε στην πλάτη και μου είπε γέρο, κερδίσαμε!»

Ο Φερνάντο Σάντος οδήγησε την Πορτογαλία στην κατάκτηση του πρώτου διεθνούς τίτλου στην ιστορία της το 2016, όταν πανηγύρισε το Ευρωπαϊκό στον τελικό με τη Γαλλία χάρη στο γκολ του Έντερ στην παράταση του αγώνα.

Ο μεγάλος ατυχος εκείνου του τελικού ήταν ο άνθρωπος που ουσιαστικά οδήγησε την Πορτογαλία μέχρι εκεί, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε αποχωρήσει τραυματίας στα πρώτα λεπτά και στη συνέχεια ανέλαβε τον ρόλο του... βοηθού του Σάντος στον πορτογαλικό πάγκο.

Μιλώντας για εκείνη τη σπουδαία επιτυχία, ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και φυσικά της Εθνικής Ελλάδας, ο Σάντος αποκάλυψε μια ιδιαίτερη ιστορία με πρωταγωνιστή τον ίδιο και τον Ρονάλντο, λέγοντας σχετικά:

«Ήταν μια απίθανη σκηνή, εγώ φώναζα σε κάποιον να καλύψει την αριστερή πτέρυγα, αλλά ο Κριστιάνο με χτύπησε στην πλάτη και μου είπε "γέρο, γέρο, είμαστε ήδη νικητές". Τότε συνειδητοποίησα πως όλα είχαν τελειώσει»!

Και πρόσθεσε ο Σάντος για τον νυν άσο της Γιουβέντους: «Όταν πήγα στην Σπόρτινγκ τους είπα πως έχει μεγάλη προοπτική, πως θα είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής αλλά πρέπει να βελτιώσει τις πάσες του.

Την επόμενη μέρα που πήγα στην προπόνηση ήταν ήδη εκεί μαζί με κάποιους συμπαίκτες του που τον βοηθούσαν στην προπόνηση. Η δική του ανησυχία ήταν να κάνει σκληρή προπόνηση για να βελτιώνει όσα του τονίζει ο προπονητής».