Nations League: Στα πέναλτι η Αγγλία πήρε την 3η θέση από την Ελβετία (highlights)

Η Αγγλία χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι για να νικήσει την Ελβετία μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Nations League: Στα πέναλτι η Αγγλία πήρε την 3η θέση από την Ελβετία (highlights)

Ελβετία και Αγγλία βρέθηκαν αντιμέτωπες στον μικρό τελικό του Nations League, μετά τον αποκλεισμό από τις Πορτογαλία και Ολλανδία αντίστοιχα. Τα «τρία λιοντάρια» χρειάστηκαν να φτάσουν στην διαδικασία των πέναλτι, ώστε να καταλάβουν την 3η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 5.6 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην κανονική διάρκεια η Ελβετία είχε περισσότερες ευκαιρίες, ωστόσο οι Άγγλοι έφτασαν πιο κοντά στη νίκη, όταν ο επιθετικός της Μπόρνμουθ, Κάλουμ Γουίλσον έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 84' από κοντινή απόσταση, όμως ο Αλίν Χατεγκάν ακύρωσε το γκολ με τη χρήση του VAR.

Το ακυρωθέν γκολ:

Στην παράταση η Ελβετία ήταν άφαντη, καθώς δεν είχε ούτε μία τελική, σε αντίθεση με τους Άγγλους οι οποίοι είχαν 8 (3 στην εστία), χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να σκοράρουν.

Το παιχνίδι κρίθηκε στην «ρώσικη ρουλέτα», εκεί όπου η Αγγλία απέδειξε πως η κατάρα των πέναλτι αποτελεί παρελθόν, έχοντας αποκλείσει την Κολομβία με τον ίδιο τρόπο στο Μουντιάλ του 2018.

Ο Τζόρνταν Πίκφορντ έπεσε σωστά στην εκτέλεση του Γιόσιπ Ντρίμιτς, ο οποίος ήταν ο πρώτος παίκτης που αστόχησε στο τελικό 6-5.

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Ροντρίγκεζ (87’ Ντρμιτς), Σερ, Ακάντζι, Ελβέντι, Μπαμπού, Τζάκα, Φλόιλερ, Φερνάντες (61’ Ζακάρια), Σακίρι (65’ Τσούμπερ), Σεφέροβιτς (113’ Οκαφόρ)

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Μαγκουάιρ, Ρόουζ (70’ Γουόκερ), Ντάιερ, Ντελφ (105’ Μπάρκλεϊ), Λίνγκαρντ (105’ Σάντσο), Ντέλε Άλι, Στέρλινγκ, Κέιν (75’ Γουίλσον)

Δείτε τα στιγμιότυπα:

Δείτε τα πέναλτι: