Από τη Μεγαλόπολη στην Εθνική: Ποιος είναι ο Γιάννης Κώτσιρας

Ο Γιάννης Κώτσιρας κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική και το fosonline.gr σας παρουσιάζει την καριέρα του.

Από τη Μεγαλόπολη στην Εθνική: Ποιος είναι ο Γιάννης Κώτσιρας

Η εθνική Ελλάδας θα ταξιδέψει την επόμενη Τετάρτη (22/5) στην Ολλανδία για την προετοιμασία της ενόψει των προκριματικών αγώνων με την Ιταλία (8/6) και την Αρμενία (11/6) για τα προκριματικά του Euro 2020.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης κάλεσε 25 ποδοσφαιριστές, κάνοντας την έκπληξη με την κλήση του Γιάννη Κώτσιρα του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος δεν έχει φορέσει ποτέ ξανά το εθνόσημο.

Ο παίκτης δήλωσε μετά την κλήση του:

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμένα η κλήση μου στην Εθνική Ανδρών. Είναι όνειρο ζωής που γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ τον ΑΣΤΕΡΑ και τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν να πετύχω κάτι τόσο σπουδαίο. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βοηθήσω την Εθνική μας και να δικαιώσω τον Ομοσπονδιακό προπονητή κ. Αναστασιάδη και τους συνεργάτες του που με εμπιστεύτηκαν. Η σημερινή θα είναι μια ημέρα που θα θυμάμαι για πάντα»

Ποιος είναι ο Κώτσιρας

Ο Κώτσιρας ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στα 17 με τη φανέλα της Δόξας Μεγαλόπολης, ομάδα της γενέτειράς του, στα τοπικά της Αρκαδίας. Νωρίτερα είχε περάσει από τις ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης, όμως πέθανε ο πατέρας του, που ήταν ο άνθρωπος που τον πηγαινοέφερνε στην Τρίπολη κι αναγκάστηκε να ενταχθεί στη Μεγαλόπολη.

Το καλοκαίρι του 2011 μεταγράφηκε στη Φαλαισία όπου έμεινε τρία χρόνια, δείχνοντας εξαιρετικά δήγματα του ταλέντου του. Ο Παναρκαδικός που αγωνιζόταν στην Γ εθνική τότε, τον εντόπισε και τον απέκτησε. Με τη φανέλα του μέτρησε 50 συμμετοχές και σκόραρε 22 φορές. Δύο χρόνια αργότερα (2016) ήρθε μεταγραφή του στον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος έψαχνε ταλέντα από την περιοχή και ο 23χρονος τότε επιθετικός έμοιαζε ιδανική περίπτωση. Ο ρόλος του μέχρι σήμερα είναι αυτός του δεξιού εξτρέμ-μέσου, ενώ ορισμένες φορές έχει χρησιμοποιηθεί και ως μπακ.

H συνέχεια σίγουρα δεν ήταν όπως την φανταζόταν, καθώς μέσα σε τρεις σεζόν έχει σκοράρει μόλις δύο φορές σε όλες τις διοργανώσεις σε 64 συμμετοχές, ενώ φέτος σε 32 εμφανίσεις δεν έχει σημειώσει κανένα γκολ.