Tσεχία - Ελλάδα 2-0: Αντίο στο Euro Κ17

Μετά την ήττα από την Τσεχία με 0-2, η «γαλανόλευκη» έμεινε στην τελευταία θέση του προκριματικού ομίλου στον οποίο συμμετείχε, χάνοντας τη δυνατότητα να βρεθεί στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Tσεχία - Ελλάδα 2-0: Αντίο στο Euro Κ17

Με ήττα από την Τσεχία (0-2) και χωρίς νίκη ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Δουβλίνο, στη φάση του πρώτου ομίλου του Euro Κ17 2019, η Εθνική Ελλάδας, γνωρίζοντας έτσι τον αποκλεισμό.

Οι Τσέχοι μπήκαν πιο δυνατά στην αναμέτρηση, η πρώτη ευκαιρία όμως ανήκε στη «γαλανόλευκη». Στο 20ό λεπτό συγκεκριμένα ο Αρσενίδης έτρεξε με την μπάλα όλη την αριστερή πλευρά και σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών της εστίας του Χόρνιτσεκ. Τρία λεπτά αργότερα οι Τσέχοι «άγγιξαν» το γκολ. Ο δραστήριος Σιπ ξεκίνησε μια προσπάθεια από αριστερά, έδωσε στον Σίλχαρτ που πλάσαρε προ του Τζολάκη και η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι. Στο 36' ο Αρσενίδης βγήκε από δεξιά αυτή τη φορά, μπήκε στην περιοχή και εξαπέλυσε σουτ, η μπάλα όμως κατέληξε λίγο έξω από την εστία.

Στο 44ο λεπτό η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι. Ο Τζόλης μπήκε στην περιοχή από αριστερά και ανατράπηκε από τον Σίλχαρτ. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 52' η Τσεχία άνοιξε το σκορ. Ο Σιπ σέντραρε από αριστερά, ο Σέικ έγινε κάτοχος της μπάλας, γύρισε και με σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (53') η Εθνική μας έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Αρσενίδης έκανε το σουτ και ο Χόρνιτσεκ απομάκρυνε. Στο 58' ο Σουρλής βγήκε τετ α τετ με τον Τσέχο γκολκίπερ, τον πλάσαρε, η μπάλα πέρασε όμως λίγο έξω από το δεξί δοκάρι. Το γκολ του Πεχ λίγο μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο έκανε το 2-0, οριστικοποιώντας την ήττα και τον ταυτόχρονο αποκλεισμό του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

ΕΛΛΑΔΑ: Τζολάκης, Τσαβός (85' Μανίσογλου), Ασλανίδης, Παυλίδης, Αβεντισιάν, Γρόσδης (85' Καρακούτης), Παναγιώτου, Σουρλής (79' Κοτόπουλος), Λιάτσος (78' Σιατούνης), Αρσενίδης, Τζόλης (66' Μπελεβώνης).

ΤΣΕΧΙΑ: Χόρνιτσεκ, Κόζελουχ, Μάτις, Στάρι, Κούρκα, Χέλεμπραντ, Χάγιεκ (90+1' Σίμεκ), Σίλχαρτ (62' Πεχ), Βογιάτσκε (71' Χόρνικ), Σιπ (71' Ρίτερ), Σέικ (90' Τούλα).

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ (3ης)
Ελλάδα - Τσεχία 0-2 (52' Σέικ, 65' Πεχ)

Βέλγιο - Ιρλανδία 1-1 (65' Καλουλικά / 74' Σόμπγουελ)

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Βέλγιο 5

2. Τσεχία 5

3. Ιρλανδία 3

4. Ελλάδα 1