Kεχαγιάς: Τα παιδιά έχουν γίνει μία παρέα...

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παίδων, Νίκος Κεχαγιάς, ενόψει της έναρξης των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος για την τελική φάση του EURO U-17 έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

Kεχαγιάς: Τα παιδιά έχουν γίνει μία παρέα...

"Παίζουμε με το Έιρε και πάντα το εναρκτήριο παιχνίδι σε μία διοργάνωση κρύβει κάποιες δυσκολίες. Εμείς έχουμε προετοιμαστεί σωστά, έχουμε δει τις αδυναμίες των αντιπάλων μας και θέλουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Θα ήθελα να βελτιώσουμε κάποιες αδυναμίες που διαπιστώθηκαν στους αγώνες μας στον γύρο elite.

Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος, αλλά υπάρχουν κάποια σημεία που αφορούν στην αμυντική μας λειτουργία και στα τελειώματα των φάσεων, στα οποία έχουμε περιθώρια να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε φτιάξει ένα δυνατό σύνολο. Έχουμε γίνει ομάδα. Με ομαδικό πνεύμα μπορείς να καταφέρεις πολύ περισσότερα και εμείς αυτό το έχουμε. Η ομάδα μας τα καταφέρνει, γιατί έχει αποκτήσει ένα δέσιμο και εκτός γηπέδου. Αυτό είναι ολοφάνερο. Τα παιδιά έχουν γίνει μια παρέα. Εκτός αυτού, διαθέτουμε αγωνιστικότητα και ορισμένους πολύ ποιοτικούς παίκτες».

Και συνεχίζοντας, ο Κεχαγιάς είπε: "Κατ’ αρχάς, το γεγονός ότι συμμετέχουμε στην τελική φάση αποτελεί, από μόνο του, μια επιτυχία. Όμως, δεν στεκόμαστε σε αυτήν. Χρειάζεται να χαρούν τα παιδιά τη συμμετοχή τους σε τελικά Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, δηλαδή ίσως την κορυφαία στιγμή στην καριέρα τους έως σήμερα, ωστόσο υπάρχει και επόμενος στόχος. Θέλουμε να προκριθούμε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Θα είναι δύσκολο, αλλά όταν είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος δεν είναι και ακατόρθωτο.

Από τους αντιπάλους μας, Βέλγιο, Έιρε και Τσεχία, νομίζω ότι η πρώτη ομάδα είναι πιο δυνατή. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τον τελικό. Οι δύο άλλες έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Σημασία, πάντως, έχει και το ποιος θα βρεθεί στην καλύτερη μέρα».