Πρωτοβουλία για επανάληψη του τελικού Euro 2004

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου προχωρά τις διαδικασίες, ώστε να αναβιώσει ο τελικός του 2004 ανάμεσα σε Ελλάδα και Πορτογαλία. 

Πρωτοβουλία για επανάληψη του τελικού Euro 2004

Με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από το ΕΠΟΣ της Εθνικής στην Πορτογαλία, η ΕΠΣ Ηρακλείου θέλει να διοργανώσει ένα φιλικό ανάμεσα σε Ελλάδα και Πορτογαλία το 2004.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Τζώρτζογλου «τρέχει» τις διαδικασίες που χρειάζονται, ώστε να αναβιώσει ο τελικός, παρουσία όλων των αστέρων τόσο της Ελλάδας, όσο και της Πορτογαλίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μια νέα προσπάθεια και με ισχυρή προοπτική υλοποίησης ξεκινά από την ΕΠΣΗ και τον πρόεδρο Νίκο Τζώρτζογλου, προκειμένου να διοργανώσουν στο Ηράκλειο την αναβίωση του τελικού EURO 2004 ανάμεσα στις τότε Εθνικές Ομάδες της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

Μάλιστα, στόχος είναι αυτό το φιλικό να γίνει στις 4 Ιουλίου, δηλαδή 15 χρόνια ακριβώς μετά την ημέρα όπου η Ελλάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ήδη έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις, που θα κορυφωθούν με την ευκαιρία της παρουσίας στο Ηράκλειο του αρχηγού της Εθνικής 2004 Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος είναι ο επίσημος προσκεκλημένος της ΕΠΣΗ, τιμώντας με την παρουσία του τον τελικό Κυπέλλου που θα γίνει στις Αρχάνες.

Η αναβίωση του τελικού του EURO 2004 αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα για την ΕΠΣΗ και τον πρόεδρό της, καθώς εδώ και πολλά χρόνια έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την διοργάνωσή του. Μάλιστα, στην ΕΠΟ είχε σταλεί ειδικός φάκελος το 2014, θέλοντας τότε να γιορτάσουν με αυτό το φιλικό την αναβίωση του τελικού αλλά τότε δεν είχαν ευνοήσει οι συνθήκες. Στην ΕΠΣΗ θεωρούν ότι τώρα θα τα καταφέρουν, μετά και την τεράστια επιτυχία το φιλικό που είχε γίνει το καλοκαίρι του 2017 με τους Legends 2004 και την Inter For Ever. Μάλιστα, έχουν γίνει επαφές και με την Πορτογαλική Ομάδα, ώστε οι παίκτες που την αποτελούσαν το 2004 να συμμετέχουν άπαντες στο φιλικό, με τη συμμετοχή και του μεγάλου Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος άλλωστε κάθε καλοκαίρι προτιμά την Ελλάδα και το νησί μας για τις διακοπές του, αλλά και των Φίγκο, Ντέκο, Ρουί Κόστα και άλλων τεράστιων ονομάτων του πορτογαλικού ποδοσφαίρου»