Βοσνία - Ελλάδα 2-2: Βαθμός-«χρυσάφι» παρά το κάκιστο ξεκίνημα!

Παρότι δεν μπήκε καν στο... γήπεδο στα πρώτα 15 λεπτά, η Εθνική ομάδα συνήλθε και μετέτρεψε το 2-0 του πρώτου τετάρτου σε 2-2, φεύγοντας με έναν πολύτιμο πόντο από τη Ζένιτσα!

Βοσνία - Ελλάδα 2-2: Βαθμός-«χρυσάφι» παρά το κάκιστο ξεκίνημα!

Το ξεκίνημα της Εθνικής ήταν καταστροφικό. Ο Αναστασιάδης επέλεξε να παρατάξει σε αυτό το ματς την ομάδα με τρεις στόπερ, ο Βλαχοδήμος επέλεξε να ζητήσει μόνο ένα άτομο στο τείχος στο φάουλ του Πιάνιτς στο 15' και η «γαλανόλευκη» βρέθηκε άρον-άρον πίσω στο σκορ με 2-0 στο πρώτο τέταρτο!

Τα highlights του αγώνα

Αρχικά ο Βίστσα εκμεταλλεύθηκε την αμυντική αδράνεια της ελληνικής ομάδας και σκόραρε στο 10' παίρνοντας το ριμπάουντ, ενώ στο 15' ο Πιάνιτς μάλλον πέτυχε το πιο εύκολο φάουλ-γκολ της καριέρας του, καθώς ελλείψει τείχους (ήταν μόνο ο Ζέκα!) σούταρε ευθύβολα, δυνατά και με το κατάλληλο φάλτσο για να αφήσει «άγαλμα» τον Βλαχοδήμο.

Παρ' όλα αυτά, η Εθνική δεν τα παράτησε. Μετά το πρώτο τέταρτο ο Αναστασιάδης γύρισε σε σχήμα με 4 πίσω, στο ημίχρονο έριξε στη μάχη τον Μασούρα, ενώ στο 67' έβαλε και τον Κολοβό. Ο Φορτούνης κέρδισε πέναλτι στο 64' από τον δυνατό πλην άτσαλο Σούνιτς, έκανε ο ίδιος το 2-1 από την άσπρη βούλα, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Πιάνιτς πλήρωσε το «δολοφονικό» τάκλιν στον Ζέκα με απευθείας κόκκινη!

Οι γηπεδούχοι, οι οποίοι μετά το δικό τους 2-0 «έκατσαν» και δεν κατάφεραν ποτέ να πλησιάσουν έστω την απόδοση των πρώτων 15 λεπτών, είχαν πλέον σαστίσει. Η Εθνική συνέχισε να πιέζει και στο 85' ήρθε το 2-2: Σέντρα ακριβείας του Ζέκα από δεξιά, κεφαλιά του νεοεισελθόντα Κολοβού και γκολ!

Η «γαλανόλευκη» είχε φάσεις ακόμα και για να κάνει το 2-3 στη συνέχεια, δεν το κατάφερε, ωστόσο έφυγε με έναν βαθμό-«χρυσάφι» από τη Ζένιτσα, χάρη στην παλικαρίσια της αντίδραση και στην ποιότητα που δεδομένα διαθέτει!

MIΚΡΟΓΡΑΦΙΑ

Γήπεδο: Στάδιο «Μπιλίνο Πόλιε»

ΒΟΣΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ 2-2

Σκόρερ: 10' Βίστσα, 15' Πιάνιτς - 64' πέν. Φορτούνης, 85' Κολοβός

Διαιτητής: Μακέλιε (Ολλανδία)

Κίτρινες κάρτες: Κολασίνατς - Δώνης, Κουρμπέλης

Κόκκινες κάρτες: 65' Πιάνιτς (απευθείας κόκκινη)

Συνθέσεις:

ΒΟΣΝΙΑ (Ρόμπερτ Προσινέτσκι): Σέχιτς, Μπίτσακτσιτς, Κολασίνατς, Μπέσιτς, Βίστσα, Ντούλιεβιτς (80' Μιλόσεβιτς), Πιάνιτς, Τσίμιροτ (90'+3' Κρούνιτς), Σούνιτς, Ζουκάνοβιτς, Τζέκο (90' Γκόγιακ).

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80' Κουλούρης), Σιόβας, Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Κουρμπέλης (67' Κολοβός), Μπουχαλάκης (46' Μασούρας), Ζέκα, Σάμαρης, Φορτούνης, Δώνης.