Θέλουν πάλι τον Χάσι στην εθνική Αλβανίας

Ο άλλοτε προπονητής του Ολυμπιακού και νυν της Αλ Ραέντ είναι μεταξύ των υποψηφίων για την ανάληψη της τεχνική ηγεσίας της εθνικής ομάδας της γειτονικής χώρας.

Θέλουν πάλι τον Χάσι στην εθνική Αλβανίας

Σε αναζήτηση νέου προπονητή βρίσκεται η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αλβανίας έπειτα από τη λύση της συνεργασίας της με τον Κριστιάν Πανούτσι. Η ήττα (2-0) του συγκροτήματος από την Τουρκία στην πρεμιέρα των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ήταν το τελευταίο παιχνίδι του 45χρονου Ιταλού στην τεχνική ηγεσία της εθνικής, ενώ, πλέον, έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν τα υποψήφια ονόματα των διαδόχων του για το συγκεκριμένο πόστο.

Ανάμεσα στα επικρατέστερα είναι κι αυτό το άλλοτε προπονητή του Ολυμπιακού, Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος βρίσκεται πλέον στον πάγκο της Αλ Ραέντ στο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.

Μάλιστα, ο 47χρονος φαίνεται να κερδίζει και τις προτιμήσεις των οπαδών της γειτονικής χώρας, καθώς, όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η «Bota Sot», το 81% των ερωτηθέντων σε γκάλοπ τάχθηκε υπέρ της πρόσληψής του στον πάγκο της εθνικής Αλβανίας. Αντίθετα, ο Ιταλός Έντι Ρέγια συγκέντρωσε μόλις το 9% των προτιμήσεων και το υπόλοιπο 10% εξέφρασε την επιθυμία του να δει ένα άλλο όνομα για τον πάγκο του συγκροτήματος.

Ο Χάσι ήρθε στη χώρα μας τον Ιούνη του 2017, αλλά η «θητεία» του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο δεν έμελλε να κρατήσει περισσότερο από λίγους μήνες. Τα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας τον οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου τον Σεπτέμβρη του ιδίου έτους και στην αναζήτηση νέας προπονητικής «στέγης».

Μεταξύ αυτών, η ήττα με 3-2 από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως και η αντίστοιχη με το ίδιο σκορ (3-2) από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα - σε ένα παιχνίδι μάλιστα που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν προηγηθεί 0-2!

Το αρνητικό σερί της Αλ Ραέντ
και οι φήμες περί απόλυσης

Μετά το συγκεκριμένο ματς με την Ένωση, ο Χάσι αποτέλεσε παρελθόν από τον Ολυμπιακό και έμεινε περίπου δέκα μήνες μακριά από τους πάγκους έως ότου βρήκε τον επόμενο «σταθμό» της προπονητικής του καριέρας. Ήταν η Αλ Ραέντ στη Σαουδική Αραβία, στην οποία έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας το περασμένο καλοκαίρι.

Όπως αποδείχτηκε, βέβαια, ούτε η πορεία του στην Αλ Ραέντ ήταν καλύτερη και το προηγούμενο διάστημα δημοσιεύματα τον ήθελαν να βρίσκεται ένα «βήμα» από την απόλυση λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων της ομάδας. Η Αλ Ραέντ μετρούσε οκτώ σερί παιχνίδια χωρίς νίκη, εκ των οποίων και ο αποκλεισμός της από την Αλ Μπατίν στη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Το αρνητικό σερί ολοκληρώθηκε τελικά στα μέσα του τρέχοντος μηνός με το εντός έδρας 1-0 επί της Αλ Μπατίν στο πρωτάθλημα, με το οποίο ο σύλλογος πήρε μία σημαντική βαθμολογική «ανάσα» στη μάχη που δίνει για σωτηρία στην κατηγορία. Τα ερωτήματα βέβαια παραμένουν για το μέλλον του Χάσι στην Αλ Ραέντ. Η τελευταία βρίσκεται στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με έξι πόντους περισσότερους από την Αλ Μπατίν που είναι μία θέση κάτω από τη διακεκαυμένη ζώνη, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.