Elite Round: Σπουδαία νίκη για την Εθνική Νέων, 2-1 την Αγγλία

Η εθνική Νέων επικράτησε της Αγγλίας με 2-1 και ανέβηκε στην πρώτη θέση του ομίλου της Elite Round. 

Elite Round: Σπουδαία νίκη για την Εθνική Νέων, 2-1 την Αγγλία

Σημαντική νίκη για την πρόκριση της στην επόμενη φάση της Elite Round κατέκτησε η Εθνική Νέων που επικράτησε της διοργανώτριας Αγγλίας με 2-1.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η «γαλανόλευκη» ήταν καλύτερη και προηγήθηκε στο παιχνίδι με την συμπλήρωση μισής ώρας. Ο Μελιόπουλος έβγαλε την ασίστ και Λιάβας σκόραρε για το 1-0 που παρέμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 70' διπλασίασε τα τέρματα του.

Μετά από εκτέλεση κόρνερ που κέρδισε ο Μπότος, οι Άγγλοι δεν μπόρεσαν να διώξουν την μπάλα κάτι που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Διαμάντης σκοράροντας για το 2-0.

Επτά λεπτά μετά οι Άγγλοι είχαν την ευκαιρία να μπουν στο κόλπο της νίκης αλλά ο Νικοπολίδης απέκρουσε το πέναλτι του Λόουντερ κρατώντας έτσι το 2-0.

Τα «τρία λιοντάρια» το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις χάρη σε πέναλτι που κέρδισε ο Λόουντερ από τον Βιταλιώτη.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Γκιμπς-Γουάιτ που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Η εθνική μας βρίσκεται πρώτη στον όμιλο και σε περίπτωση που παραμείνει στη κορυφή θα πάρει τη πρόκριση.

ΕΛΛΑΔΑ: Νικοπολίδης, Λύρατζης, Διαμάντης, Μιχαηλίδης, Αντζουλάς, Λιάβας (64' Βιταλιώτης), Τσιγγάρας, Μπότος, Μελιόπουλος, Σέχου (53' Τσαούσης), Εμαννουηλίδης (87' Γκαργκαλατζίδης).

ΑΓΓΛΙΑ: Μπούρσικ, Λάμπτεϊ, Γκουέχι, Πάντσο, Σεσενιό, Γκάλαχερ (64' ΜακΊχραν), Γκιμπς-Γουάιτ, Πόβεντα (65' Άαρονς), Γκόμες (71' Νμέτσα), Άπια (46' Σάκα), Γουόκερ (71' Λόουντερ).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ελλάδα 4
2. Αγγλία 3
3. Δανία 1
4. Τσεχία 0

Επόμενη αγωνιστική:

Τρίτη 26/3

16:00 Δανία - Αγγλία
16:00 Τσεχία - Ελλάδα