Προβάρει τα γαλανόλευκα ο Ντουρμισάι

Ο Φιορίν Ντουρμισάι, ο οποίος είναι γεννημένος στην Αθήνα από Αλβανούς γονείς, έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες της γραγειοκρατείας, ώστε να αγωνίζεται με την Εθνική Ελλάδας.

Προβάρει τα γαλανόλευκα ο Ντουρμισάι

Ο Αναστασιάδης τον θέλει, ο ίδιος το πήρε απόφαση και τώρα... τρέχει να προλάβει. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εκπρόσωποι του Φιορίν Ντουρμισάι βρέθηκαν σήμερα στα γραφεία της ΕΠΟ για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και ο νεαρός να αποκτήσει άμεσα δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας! Το είχε προαναγγείλει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ομοσπονδιακός τεχνικός Άγγελος Αναστασιάδης και η προοπτική αυτή ενθουσίασε τον στράικερ του Πανιωνίου.

O Ντουρμισάι έχει αγωνιστεί με την εθνική Αλβανίας U21 κι αυτό περιπλέκει την κατάσταση, καθώς υπάγεται στους κανονισμούς της FIFA περί διπλής ιθαγένειας. Πρόβλημα με τη συμμετοχή του στους «μεγάλους» της εθνικής Ελλάδας δεν υπάρχει, καθώς η νομοθεσία το επιτρέπει. Όμως, βάζει το «παιχνίδι» της γραφειοκρατίας και την ομοσπονδία της Αλβανίας που πρέπει να συμπληρώσει κάποια απαραίτητα έγγραφα. Όλα αυτά είναι χρονοβόρα και στόχος του παίκτη είναι να προλάβει τις αναμετρήσεις για τους προκριματικούς του Euro 2020, εναντίον του Λιχτενστάιν (23/3) και της Βοσνίας (26/3). Η πρώτη εκτίμηση που υπάρχει μέσω της ΕΠΟ, αλλά και των εκπροσώπων του 22χρονου επιθετικού, είναι ότι ίσως προλάβει οριακά τις προθεσμίες.

Πάντως, το σίγουρο είναι πως ο γεννημένος στην Αθήνα από Αλβανούς γονείς, Ντουρμισάι, θεωρείται εν δυνάμει διεθνής με την Εθνική Ελλάδας κι αν αυτό δεν συμβεί τώρα, τότε απλώς θα μετατεθεί για τον Ιούνιο (8/6 με Ιταλία, 11/6 με Αρμενία).