Γιαννακόπουλος: «Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο»!

Ο νέος βοηθός του Άγγελου Αναστασιάδη στην εθνική ομάδα και πρωταθλητής Ευρώπης το 2004, Στέλιος Γιαννακόπουλος, μίλησε στην ΕΡΑσπορ για το νέο ρόλο του στη «γαλανόλευκη».

Γιαννακόπουλος: «Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο»!

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στην ΕΡΑσπορ και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο θέμα της έδρας της εθνικής ομάδας, στις κλήσεις των παικτών, καθώς και στους στόχους της Εθνικής. «Όταν μου έγινε η πρόταση να αναλάβω συνεργάτης του κ. Αναστασιάδη, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο,» δήλωσε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος και δεσμεύτηκε πως «όπως και ως ποδοσφαιριστής, έτσι και ως προπονητής θα δίνω ό,τι έχω και δεν έχω, με γνώμονα το καλό της ομάδας και στόχο η εθνική να πάει όσο δυνατόν καλύτερα οπουδήποτε και αν αγωνίζεται».


Αναλυτικά, στη συνέντευξή του στην ΕΡΑσπορ, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε:

Για το νέο ρόλο του στην Εθνική: «Είναι μια πολύ τιμητική θέση. Άκρως τιμητική θα έλεγα, γιατί στο πρόσωπο μου, αντικατοπτρίζεται όλη η ομάδα του 2004, από τη θέση του τεχνικού διευθυντή της ομάδας και θεωρώ πως είναι ύψιστη τιμή και για τους δύο μας να υπηρετούμε από κάποιο πόστο την αγαπημένη μας ομάδα. Όταν μου έγινε η πρόταση να αναλάβω συνεργάτης του κ. Αναστασιάδη, ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω, εκτός από την Ομοσπονδία για την τιμή που μου κάνει δίνοντάς μου αυτή τη θέση, και τον κόουτς, τον κ. Αναστασιάδη, αλλά και τον Άγγελο Μπασινά για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου. Θα ήθελα να τους πω από την πλευρά μου ότι, όπως και ως ποδοσφαιριστής, έτσι και ως προπονητής θα δίνω ό,τι έχω και δεν έχω, με γνώμονα το καλό της ομάδας και στόχο η εθνική να πάει όσο δυνατόν καλύτερα οπουδήποτε και αν αγωνίζεται».

Για τη μέχρι τώρα πορεία της «γαλανόλευκης»: «Θα μπορούσε κάποιος να πει διάφορα πράγματα. Εγώ δεν είμαι μέσα στην ομάδα. Τώρα πάω. Οπότε δεν μπορώ να αρχίζω να λέω πράγματα, τι χρειάζεται να αλλάξει... Αυτό θα το δούμε, όταν ξεκινήσουμε με το καλό, να δουλεύουμε με τα παιδιά. Πρώτα θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται, γιατί όταν μιλάμε για εθνική ομάδα, μιλάμε για κάτι εντελώς ξεχωριστό και εντελώς διαφορετικό. Οι παίκτες έρχονται από τις ομάδες τους, άλλος είναι ξεκούραστος, άλλος είναι κουρασμένος, άλλος έχει περισσότερα παιχνίδια, άλλος έχει λιγότερα. Χρειάζεται ειδική μεταχείριση, ειδική διαχείριση.

Μιλάμε για πολύ μεγάλες προσωπικότητες, παίζουν στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, οπότε νομίζω πως το θέμα διαχείριση και ψυχολογία, καθώς και το πόσο καλά είναι τα αποδυτήρια θα παίξει σημαντικό ρόλο. Παίζει πάντα σημαντικό ρόλο αυτό σε μια ομάδα, έτσι παίζει και στην Εθνική ομάδα το πόσο μονιασμένος είναι ο ένας με τον άλλον, το πόσο αγαπημένος είναι ο ένας με τον άλλον και όλα αυτά βγαίνουν μέσα στο παιχνίδι. Είναι μια πάστα παιδιών που δεν μπορείς να τους πεις και να τους μάθεις ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι να γίνουμε όλοι ομάδα, να θυσιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον, για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Για την έδρα της εθνικής ομάδας, ο Στέλλιος Γιαννακόπουλος τόνισε: «Να σας μιλήσω ως ποδοσφαιριστής τώρα. Ο ποδοσφαιριστής θέλει να βλέπει το γήπεδο γεμάτο. Οπουδήποτε και αν είναι αυτό. Έχει ένα έξτρα κίνητρο, του δίνει ώθηση, του δίνει δύναμη ο κόσμος να αγωνιστεί. Θα είναι καλό για την ομάδα, αν υπάρχει γεμάτο γήπεδο. Οι εμφανίσεις μας θα είναι αυτές, αρχής γενομένης τα δύο παιχνίδια που έχουμε με Λιχτενστάιν και Βοσνία και το πόσο καλοί θα είμαστε, που θα ζεστάνουν τον κόσμο και θα γεμίσει το γήπεδο εν συνεχεία στα δύο παιχνίδια που έχουμε με Ιταλία και Αρμενία, όπου και αν παίξουμε. Από την πλευρά μου, θέλω να επικεντρωθούμε μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι και το σημαντικό είναι εμείς να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για την προκριματική φάση, ώστε να είμαστε παρόντες στο EURO».

Για τις κλήσεις νέων παικτών: «Βλέπουμε παίκτες που έχουμε στο μυαλό μας να καλέσουμε, βλέπουμε κι άλλους ποδοσφαιριστές που ίσως στο μέλλον να είναι κι αυτοί στα πλάνα μας, γιατί η πόρτα της εθνικής είναι ανοιχτή για όλους. Παράλληλα, παρακολουθούμε όλους τους παίκτες όλων των εθνικών, όλων των ηλικιών. Μας αρέσει να ασχολούμαστε με τις μικρότερες Εθνικές γιατί αύριο-μεθαύριο, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές που θα πλαισιώσουν την εθνική Ανδρών».

Για το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου σε σχέση με την εποχή που ήταν ο ίδιος στην ενεργό δράση: «Αυτό ας το κρίνει ο κόσμος. Δεν μ’ αρέσει να μιλάω ούτε για τον εαυτό μου, ούτε για το τι έχω κάνει, ούτε για τους παλιούς μου συμπαίκτες. Θα ήθελα να κοιτάμε το τώρα».

Στο τέλος, ερωτηθείς αν πιστεύει πως θα βρεθεί ξανά η εθνική στην τελική φάση των μεγάλων διοργανώσεων, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος απάντησε: «Για να έχει μια ομάδα πτωτική πορεία δε παίζουν μόνο ρόλο τα αποδυτήρια. Μπορεί να κριθεί ένα αποτέλεσμα από τον πιο απίθανο λόγο, να μπει ένα γκολ με τον πιο απίθανο τρόπο. Ας μη γινόμαστε δικαστές. Το θέμα είναι να παρουσιαστούμε αυτοί που πρέπει, για να πετύχουμε το στόχο μας, να πάμε στο Euro, να δίνουμε παρών στα μεγάλα ραντεβού».