Η επιστολή της ΕΠΟ για το Καραϊσκάκη και τα εμπόδια

Η ομοσπονδία ζήτησε το φαληρικό γήπεδο, ποια είναι τα προβλήματα που υπάρχουν για να επιστρέψει η Εθνική.  

Η επιστολή της ΕΠΟ για το Καραϊσκάκη και τα εμπόδια

Η ΕΠΟ έκανε τα πάντα για να φύγει η Εθνική ομάδα από το «Γ. Καραϊσκάκης», όμως, τώρα έχει βρεθεί σε αδιέξοδο. Τα έργα στο Παγκρήτιο δεν έχουν προχωρήσει με αποτέλεσμα η ομοσπονδία να μην μπορεί να το δηλώσει ως έδρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Στην «Καραϊσκάκης ΑΕ» εστάλη έγγραφο από την ομοσπονδία με το οποίο ζητάει να παραχωρηθεί το φαληρικό γήπεδο για τα παιχνίδια της Ελλάδας με Ιταλία (8 Ιουνίου) και Αρμενία (11 Ιουνίου).

Την επιστολή υπογράφει ο εκτελεστικός γραμματέας της ΕΠΟ, Αλέξης Δέδες. Η ΕΠΟ θα πρέπει μέχρι την Τετάρτη να έχει δηλώσει την έδρα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και γίνεται αντιληπτό πως ο χρόνος πιέζει πολύ. Το θέμα είναι τι θα κάνει ο Ολυμπιακός και αν θα παραχωρήσει το φαληρικό γήπεδο στην ΕΠΟ.

Επίσημα δεν έχουν πάρει θέση οι Πειραιώτες για την επιστολή της ομοσπονδίας, όμως, γίνεται αντιληπτό πως για να μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα πρέπει να ξεπεραστούν αρκετά εμπόδια. Πρώτα απ’ όλα στον Ολυμπιακό είναι ενοχλημένοι από τον επικοινωνιακό τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα η ΕΠΟ προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση της να φύγει η Ελλάδα από το φαληρικό γήπεδο.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα είναι πως η ομοσπονδία αποδείχτηκε κακοπληρώτρια. Η «Καραϊσκάκης ΑΕ» έχει καταθέσει αγωγή στο μονομελές πρωτοδικείο Πειραιά εναντίον ομοσπονδίας και διεκδικεί λειτουργικά έξοδα για το ματς με την Κροατία για τα μπαράζ πρόκρισης. Επίσης κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει την «Καραϊσκάκης ΑΕΚ» να παραχωρήσει το γήπεδο αφού η σύμβαση έχει λήξει. Ένα ακόμα θέμα είναι οι αντιδράσεις που ενδεχομένως μπορεί να υπάρξουν από τη Θύρα 7 και οι οποίες θα ληφθούν υπόψη. Μη ξεχνάμε πως λόγω των αντιδράσεων της Θύρας 4 η ΕΠΟ δεν πήγε την Εθνική στην Τούμπα και ούτε τίθεται θέμα να πάει στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.