Θα αιματοκυλούσαν την πρεμιέρα του Euro 2004

Όπως αποκάλυψε ο πρώην επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας, Κάρλος Ανζός, ετοιμαζόταν τρομοκρατική επίθεση στον αγώνα Πορτογαλίας - Ελλάδας

Θα αιματοκυλούσαν την πρεμιέρα του Euro 2004

Μετά από περίπου 14 χρόνια ο Κάρλος Ανζός, πρώην επικεφαλής της πορτογαλικής αστυνομίας αποκάλυψε πως στην πρεμιέρα του Euro 2004 και στο παιχνίδι Πορτογαλία - Ελλάδα είχε σχεδιαστεί τρομοκρατική επίθεση στο γήπεδο «Ντραγκάο» της Πόρτο.

Συγκεκριμένα οι τρομοκράτες βρίσκονταν στη Μπράγκα, γειτονική πόλη και ήταν έτοιμοι να δράσουν.

Αναλυτικά ο Ανζός τόνισε : «Τρομοκράτες είχαν εγκατασταθεί στην Μπράγκα για να προετοιμάσουν επίθεση στο Πόρτο κατά την έναρξη του Euro 2004. Δεν γνωρίζουμε εάν θα ήταν στην τελετή έναρξης ή στο ματς στο Ντραγκάο. Λάβαμε την πληροφορία τρεις μήνες πριν το Euro 2004. Αποφασίσουμε να τους συλλάβουμε. Και καλά κάναμε.

Ο κύριος ύποπτος ήταν ο Μοχάμεντ Μπουγερί, σκληροπυρηνικός μουσουλμάνος με ολλανδικό και μαροκινό διαβατήριο. Καταδικάστηκε κι εκδόθηκε εκτός Πορτογαλίας. Έπειτα από επτά μήνες δολοφόνησε τον Ολλανδό σκηνοθέτη, Τέο φαν Γκόγκ».

Για την ιστορία, η Εθνική μας είχε επικρατήσει με σκορ 2-1. Τα γκολ είχαν πετύχει οι Γιώργος Καραγκούνης και Άγγελος Μπασίνας.

Δείτε το βίντεο με τα στιγμιότυπα του αγώνα...