Στην κορυφή της Ασίας το Κατάρ, 3-1 την Ιαπωνία! (vid)

Η ομάδα του Φέλιξ Σάντσεθ ανέβηκε για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του Κυπέλλου Εθνών Ασίας, με τον αρχισκόρερ Αλμοέζ Αλί να «σπάει» το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ στη διοργάνωση!

Στην κορυφή της Ασίας το Κατάρ, 3-1 την Ιαπωνία! (vid)

Στην κορυφή του ασιατικού ποδοσφαίρου βρίσκεται από την Παρασκευή η εθνική ομάδα του Κατάρ, η οποία επικράτησε της Ιαπωνίας με σκορ 3-1 στον μεγάλο τελικό και κατέκτησε το Κύπελλο Εθνών Ασίας για πρώτη φορά στην ιστορία της και μάλιστα στην παρθενική συμμετοχή της στον τελικό!

Η ομάδα του Φέλιξ Σάντσεθ «κλείδωσε» τη νίκη από νωρίς, καθώς προηγήθηκε 2-0 με τέρματα των Αλμοέζ Αλί (12') και Αμπντελαζίζ Χατίμ (27'). Παρά τη μείωση του σκορ από τους Ιάπωνες στο 69' με τον Τακούμι Μιναμίνο, ο Ακράμ Χασάν Αφίφ «σφράγισε» τη νίκη του Κατάρ στο 83' γράφοντας το τελικό 3-1.

Να σημειώσουμε ότι με το γκολ που πέτυχε, ο Αλμοέζ Αλί «έσπασε» το ρεκόρ για τα περισσότερα τέρματα στη διοργάνωση, καθώς έφτασε τα 9 και ξεπέρασε τον Αλί Νταεΐ, ο οποίος είχε σκοράρει 8 στο τουρνουά του 1996 για λογαριασμό του Ιράν.

Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Ιαπωνία ηττάται σε τελικό Κυπέλλου Ασίας, καθώς οι «μπλε σαμουράι» είχαν κερδίσει και τους τέσσερις προηγούμενους (1992, 2000, 2004, 2011) στους οποίους είχαν συμμετάσχει!

Δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του αγώνα: