Ιστορική συντριβή της Αργεντινής 6-1 από την Ισπανία (vid)

Οι Ίβηρες διέλυσαν τους λατινοαμερικάνους σε φιλική αναμέτρηση.

Ιστορική συντριβή της Αργεντινής 6-1 από την Ισπανία (vid)

Σε εφιάλτης εξελίχθηκε για την Αργεντινή το φιλικό παιχνίδι με την Ισπανία. Οι Ίβηρες διέλυσαν τους λατινοαμερικάνους με 6-1 στο "Metropolitana " της Αθλέτικο Μαδρίτης και έγραψαν ιστορία. Μπορεί να πρόκειται για μία φιλική αναμέτρηση, αλλά είναι από αυτές που μένουν στην ιστορία. Οι Ισπανοί έκαναν σκόνη και θρύψαλα τους Αργεντίνους, στους οποίους δεν επέτρεψαν να πάρουν ανάσα.

Ακόμα και όταν το σκορ είχε ξεφύγει οι Ίβηρες δεν πατούσαν φρένο. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 2-1 υπέρ της Ισπανίας. Ντιέγκο Κόστα (12’) και Ίσκο (27’) είχαν σκοράρει για τους Ισπανούς με τον Οταμέντι στο 39’ να μειώνει. Ο Ίσκο είχε πολλά κέφια και στο 52’ έκανε το 3-1, ο Αλκάνταρα στο 55’ «έγραψε» το 4-1, ο Ιάγκο Άσπας πέτυχε το 5-1 και ο Ίσκο στο 75’ διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

Χωρίς τον Λιονέλ Μέσι (που ξανάνιωσε ενοχλήσεις, μένοντας εκτός αποστολής) και στο δεύτερο φιλικό, η Εθνική Αργεντινής όχι μόνο δεν μπόρεσε να επαναλάβει την, Παρασκευιάτικη, νίκη κόντρα στην Ιταλία, αλλά συνετρίβη, 6-1 από την αντίστοιχη Ισπανική, στο «Μετροπολιτάνο», της Μαδρίτης.

Διαιτητής: Τέϊλορ (Αγγλία). Θεατές: 68.000.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ντε Χέα, Καρβαχάλ, Πικέ (72’ Αθπιλικουέτα), Σ. Ράμος, Άλμπα (80’ Αλόνσο), Τιάγκο Αλκάνταρα (82’ Παρέχο), Κόκε, Ινιέστα (56’ Σαούλ), Ασένσιο, Ίσκο (76’ Λούκας Βάσκεθ), Ντιέγκο Κόστα (46’ Άσπας).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο (λ.τρ. 22’ Καμπαγέρο), Μπούστος (62’ Μερκάδο), Ταγκλιαφίκο, Ρόχο, Οταμέντι, Μασεράνο (56’ Παβόν), Μπίγκλια, Μέσα, Μπανέγκα (62’ Πάμπλο Πέρες), Λο Σέλσο (84’ Ακούνια), Ιγκουαϊν (60’ Λαουτάρο Μαρτίνες).

Δείτε σε βίντεο τα γκολ: