Τζάστιν Κλάιφερτ: Το "μήλο" έπεσε κάτω από τη "μηλιά"!

Ο 18χρονος γιος του Πάτρικ Κλάιφερτ ντεμπουτάρισε στην "μεγάλη" Εθνική Ολλανδίας στο φιλικό με την Πορτογαλία!

Τζάστιν Κλάιφερτ: Το "μήλο" έπεσε κάτω από τη "μηλιά"!

Η 26η Μαρτίου ενδέχεται ν’ αποδειχθεί ιστορική για το Ολλανδικό ποδόσφαιρο. Όχι μόνο γιατί το 3-0, επί των, κατόχων του ΕURO 2016, Πορτογάλων, στην Γενεύη, καταγράφηκε ως πρώτη νίκη, έστω φιλική, με τον Ρόναλντ Κούμαν στον πάγκο των "οράνιε", αλλά γιατί στο 78ο λεπτό ένας πιτσιρικάς, με όνομα... βαρύ σαν ιστορία, πάτησε το τερέν του γηπεδού. "Κλάιφερτ" έγραφε η φανέλα του και ναι, είναι γιος του μεγάλου Πάτρικ!

Στα 18 του, ο Τζάστιν συνεχίζει να μοιάζει ολοένα περισσότερο, στον πατέρα του. Όχι μόνο φυσιογνωμικά, αλλά και ποδοσφαιρικά, αφού στην ίδια ηλικία μ’ εκείνον έκανε το διεθνές του ντεμπούτο!

Στο ματς με τους Ίβηρες ο...τζούνιορ Κλάϊφερτ αντικατέστησε τον Ντεπάϊ πραγματοποιώντας την παρθενική εμφάνιση στην "μεγάλη" εθνική της χώρας του. Ο νέος εκλέκτορας των "οράνιε" τον συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στις κλήσεις του και παρότι, την περασμένη Παρασκευή, κόντρα στην Αγγλία, δεν χρησιμοποιήθηκε, χθες "ήγγικεν η ώρα"...

Ο δεύτερης γενιάς ποδοσφαιριστής –αφού, εξόν από γιος του Πάτρικ, είναι κι εγγονός του Σουριναμέζου, επίσης ποδοσφαιριστή, Κένεθ Κλάϊφερτ– συνεχίζει να βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του και πολλοί είναι λένε ότι είναι εξίσου καλός!

Προϊόν των ακαδημιών του Άγιαξ (όπως κι ο Πάτρικ), από το 2007, μέλος της πρώτης ομάδας από το 2016 ντεμπουτάρισε στις 17 Γενάρη 2017 κόντρα στην Τσβόλε και δύο μήνες αργότεα (19 Μαρτίου) πέτυχε το πρώτο του γκολ. Ακριβώς 10 χρόνια και μία μέρα μετά το τελευταίο τέρμα της καριέρας του διάσημου πατέρα του! Τον περασμένο Νοέμβρη πέτυχε το παρθενικό του χατ τρικ, στο 5-1 κόντρα στην Ρόντα. Αξιοσημείωτο: ο...senior δεν σκόραρε, ποτέ, 3 γκολ σ’ αγώνα Ολλανδικού πρωταθλήματος!


Κάτι ακόμη που τον διαφοροποιεί από κείνον είναι η θέση στο γήπεδο: "Φουνταριστός" και ψηλότερος ο "μεγάλος" Κλάιφερτ, αριστερός εξτρέμ, με χαμηλότερο κέντρο βάρους, εξαιρετική τεχνική (άφθαστος ντριμπλέρ, με ισχυρά σουτ) και ταχύτερο το νέο "μοντέλο"!

Στοιχεία που θυμίζουν… Ρόμπεν, βάζοντας τον, ήδη, στο "μικροσκόπιο" κορυφαίων Ευρωπαϊκών ομάδων.

Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και Μπαρτσελόνα λέγεται πως βρίσκονται στο... κατόπι του. Η φωτογραφία του Ζοσέ Μουρίνιο, μετά τον περσινό τελικό του Europa League, να συνομιλεί μαζί του και τον πατέρα του (είχαν συνεργαστεί στην Μπαρτσελόνα) "έπαιξε" παντού. Όσο για την σχέση του πρεσβύτερου των Κλάιφερτ με τους Καταλανούς (πήγε στα 21 του...) κι εκείνων με το Ολλανδικό ποδόσφαιρο είναι πασίγνωστη.

Προσθέστε πως ατζέντης του "μικρού", που ξέρει να διαχειρίζεται από μικρός την προσοχή των ΜΜΕ, αντέχοντας τις πατρικές συγκρίσεις, ο περιβόητος Μίνο Ραϊόλα και θα καταλάβετε γιατί σύντομα ο πιτσιρικάς (που έχει συμβόλαιο ως του χρόνου με τον Άγιαξ) θ’ απασχολήσει, μεταγραφικά, τα πρωτοσέλιδα όλης της Ευρώπης!

Ομοιότητες, διαφορές κι η «περηφάνια» του πατέρα!

Ο πατήρ Κλάιφερτ ερωτηθείς για το επικείμενο ντεμπούτο του γιου του είχε δηλώσει ότι θα...κλάψει και μετά το ματς με τους Πορτογάλους ανήρτησε βιντεάκι με την είσοδο του στο τερέν συνοδευόμενο από συγκινητικό μήνυμα: "Τόσο περήφανος, για σένα, γιε μου. Η σκληρή δουλειά ανταμείβεται. Σ’ αγαπώ".

Κι ο αν ο Τζάστιν δεν σκόραρε χθες, ίσως τον παρηγορεί πως ούτε ο Πάτρικ (των 40 γκολ σε 79 διεθνή ματς) τα’χε καταφέρει ως ντεμπιτάντ. Με τη δεύτερη "άνοιξε λογαριασμό"…