Εθνική Παίδων: Ο δρόμος έως την πρόκριση στο Μουντιάλ
Η πορεία της Εθνικής Παίδων έως την παρθενική πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο.
Η εθνική ομάδα Παίδων θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Με τη νέα μορφή της διοργάνωσης, που διεξάγεται σε ετήσια βάση πλέον στο Κατάρ, μετέχουν 48 ομάδες.
Η UEFA διαθέτει έντεκα θέσεις, οι οποίες προσδιορίζονται από τους προκριματικούς του οικείου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Από τους επτά προκριματικούς ομίλους, οι πρώτες πέρασαν στο EURO U17 2026 και προκρίθηκαν αυτόματα και στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ τους ακολούθησαν και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες.
Μία από αυτές ήταν και η Ελλάδα. Στους αγώνες της που έγιναν στο Μαυροβούνιο, ηττήθηκε στην πρεμιέρα 1-0 από τη διοργανώτρια και στη συνέχεια νίκησε 3-2 τη Σουηδία και 1-0 τη Νορβηγία.
Η «γαλανόλευκη» αποτελείται από παίκτες γεννηθέντες του 2009, ίσως της κορυφαίας φουρνιάς που έχει εμφανιστεί στη χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Ο ΠΑΟΚ έχει τους περισσότερους εκπροσώπους (έξι), ακολουθεί με πέντε ο Παναθηναϊκός, τέσσερις έχει ο Ολυμπιακός, από έναν έχουν οι Πανιώνιος και Άρης, ενώ δύο αγωνίζονται στη Μπορούσια Ντόρτμουντ και ένας στη Στουτγκάρδη.
Όλα τα παιδιά έχουν επαγγελματικά συμβόλαια. Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας βρίσκεται ο Βασίλης Παπαδάκης. Ο 48χρονος προπονητής ξεκίνησε τη συνεργασία του με την ΕΠΟ το καλοκαίρι του 2024 και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο.