Μια ομάδα που γουστάρεις να βλέπεις…

Η μεγαλύτερη κατάκτηση της Εθνικής του Γιοβάνοβιτς είναι ότι πλέον οι Έλληνες φίλαθλοι κάθονται να τη δουν με προσμονή και όχι από υποχρέωση

Μια ομάδα που γουστάρεις να βλέπεις…

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου έκανε ιδανικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Μουντιάλ 2026 κερδίζοντας με χαρακτηριστική ευκολία τη Λευκορωσία.

Η διαφορά δυναμικότητας ήταν σαφής, αφού οι αντίπαλοι των διεθνών μας είναι ο «αδύναμος» κρίκος του ομίλου. Ήταν λοιπόν θέμα συγκέντρωσης και επιβολής το αν η Εθνική μας θα κατάφερνε να πάρει το πρώτο της τρίποντο στα προκριματικά.

Σε δεύτερο πλάνο εάν θα έπιανε μια πειστική εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που δεν… τρομάζει είναι αλήθεια, αλλά σε τέτοια ματς κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξή τους.

Αυτό ήθελε να προλάβει και η «γαλανόλευκη», αφού ο κίνδυνος να μην μπορεί να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει ήταν υπαρκτός. Κι όμως ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την κατάσταση τόσο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όσο και οι παίκτες ήταν ο ιδανικός.

Έκαναν αυτό που πρέπει να κάνει κάθε ομάδα που θεωρείται φαβορί σε ένα ματς. έπιασε από το λαιμό την αντίπαλό της και της έδειξε πως δεν έχει περιθώρια να αντιδράσει παρά μόνο να υποταχθεί.

Οι διεθνείς το έδειξαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά με το γκολ που σημείωσαν στο 3’, αλλά κυρίως στη συνέχεια. Διότι δεν επαναπαύθηκαν στις δάφνες του 1-0.

Πίεσαν όσο δεν πήγαινε τους Λευκορώσους, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να κάνουν εύκολα το λάθος, παίζοντας σωστά το αμυντικό τους πλάνο ακόμα και λίγο έξω από την περιοχή των αντιπάλων και δεν τους άφησαν να… πάρουν ανάσα.

Η μια φάση διαδεχόταν την άλλη και άρχισαν να έρχονται τα γκολ κυρίως με τις στημένες φάσεις. Κι αυτό διότι οι Λευκορώσοι έπαιζαν κυρίως μαν του μαν στα κόρνερ κυρίως με συνέπεια να δημιουργούνται με τις κατάλληλες κινήσεις οι προϋποθέσεις για γκολ.

Στο 36’ η εθνική προηγούνταν με 4-0, είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και άρχισε να κάνει πλάνα σιγά- σιγά για το παιχνίδι της Δευτέρας (8/9) κόντρα στη Δανία. Ένα ματς πολύ πιο δύσκολο και απαιτητικό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάλαβε πως πλέον η αποστολή είχε επιτευχθεί, η ομάδα είχε πάρει τους τρεις βαθμούς και από το β’ μέρος άρχισε να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να «φρεσκάρει» κυρίως τους τρεις χαφ αλλάζοντάς τους όλους (Κουρμπέλης, Ζαφείρης, Μπακασέτας) έχοντας προφανώς το μυαλό του στους Δανούς.

Το πιο σημαντικό πάντως είναι το γεγονός ότι η Εθνική συνεχίζει να βαδίζει στο ίδιο αγωνιστικό πλάνο ανεξαρτήτως του αντιπάλου και με την ίδια συγκέντρωση χωρίς να βλέπει μπροστά της ποιός ε είναι ο αντίπαλος.

Προσεγγίζει τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα και προσπαθεί κάνοντας το απλό να δημιουργήσει ωραίες φάσεις κυρίως λόγω της παρουσίας των Καρέτσα, Τζόλη, Ζαφείρη, Παυλίδη.

Πάνω από όλα όμως έχει δημιουργήσει τη ζεστασιά, την προσμονή και την αγάπη στους Έλληνες φιλάθλους να καθίσουν να δουν την Εθνική τους ομάδα και να ευχαριστηθούν την προσπάθειά της ανεξαρτήτως του αποτελέσματος. Κι αυτό ίσως είναι η πιο μεγάλη κατάκτηση για τη «γαλανόλευκη» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς…



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110