Ήττα με 1-0 από την... Μουντιαλική Ελβετία για την Εθνική Ελλάδος

Ήττα με 1-0 από την... Μουντιαλική Ελβετία για την Εθνική Ελλάδος
Eurokinissi

Το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο και για τις δύο ομάδες. Οι παίκτες και των μεν και των δε ξεκίνησαν το παιχνίδι κάπως "νωθρά", με τους φιλοξενούμενους να έχουν "φλύαρη" κατοχή της μπάλας που δεν οδηγούσε πουθενά. Στο 12' ο Φορτούνης έκλεψε την μπάλα από τον Εμπολό και δοκίμασε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σόμμερ. Η επόμενη καλή φάση για τη "γαλανόλευκη" ομάδα, έγινε στο 20', με τον Μήτρογλου να μην καταφέρνει να πλασάρει τον τερματοφύλακα των Ελβετών.

Μετά το 25' της αναμέτρησης, οι "κόκκινοι" κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και απείλησαν με το σουτ του Τζεμαΐλί στο 27' αλλά και την κλασική ευκαιρία του Εμπολό στο 42' μετά από λάθος τοποθέτηση του Παπασταθόπουλου.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι την εστία του Καρνέζη, με την εκτέλεση φάουλ του Ροντρίγκεζ στο 49' να καταλήγει άουτ. Ο Τζεμαϊλί στο 59' έκανε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, νικώντας τον Καρνέζη με καταπληκτικό γυριστό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Οι πολλές αλλαγές που έγιναν και από τους δύο πάγκους, αποσυντόνισαν παραπάνω το σύνολο του Μίκαελ Σκίμπε. Η εθνική των Ελβετών δημιούργησε έπειτα ένα "τσουβάλι" ευκαιρίες στο τέρμα των γηπεδούχων, με αποκορύφωμα το ακυρωθέν γκολ του Εμπολό στο 72' (λόγω οφσάιντ).

Ελλάδα: Καρνέζης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης (63' Χριστοδουλόπουλος), Μανωλάς (79' Σταφυλίδης), Ρέτσος, Ζέκα, Σάμαρης (73' Κουρμπέλης), Φορτούνης (76' Πέλκας), Μήτρογλου (73' Κουλούρης), Δώνης (63' Μπακάκης), Μπακασέτας.

Ελβετία: Σόμερ, Λιχτστάινερ (61' Λάνγκ), Ακάνζι, Εμπολό (73' Ομπερλίν), Φρόιλερ (61' Ζιούμπερ), Σεφέροβιτς (60' Γκαβράνοβιτς), Τσάκα, Μπεχράμι (61' Φερνάντες), Ροντρίγκες (80' Φράι), Τζεμαϊλί και Σαρ.