Σκίμπε : «Όχι, δεν θα κουβαλάω όπλο με την Ελβετία»

O προπονητής της Εθνικής Ελλάδος έκανε δηλώσεις σε ελβετική ιστοσελίδα για την κατάσταση που βιώνει στα ελληνικά γήπεδα.

Σκίμπε : «Όχι, δεν θα κουβαλάω όπλο με την Ελβετία»
eurokinissi

Είπε συγκεκριμένα ο Σκίμπε στη ιστοσελίδα «blick.ch»

Οι δηλώσεις του Γερμανού προπονητή

Για τα όπλα στα γήπεδα

«Όχι, δεν θα κουβαλάω όπλο με την Ελβετία. Εγώ «εκτελώ» μόνο με τη μπάλα. Ένα από τα αδέλφια μου εργάζεται στη Γερμανία ως αστυνομικός. Εκείνη την εποχή, θα έπαιζα στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο πλαίσιο της εκστρατείας αθλητικής προώθησης. Αλλά λίγο πριν από αυτό, έπαθα ρήξη χιαστού».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα

«Το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ σημαντικό στην Ελλάδα και από συναισθηματικής απόψεως. Και για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, υπάρχει μεγάλη μάχη ανάμεσα σε ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Η διακοπή δεν επηρεάζει τη δουλειά μου. Οι περισσότεροι παίκτες μου παίζουν στο εξωτερικό και για τους λίγους που αγωνίζονται εδώ, το Σαββατοκύριακο ήταν ελεύθερο. Αυτό δεν είναι κακό για την Εθνική ομάδα».

Για την εθνική ομάδα της Ελβετίας

«Ανυπομονώ να τους δω και να συναντήσω τους πρώην παίκτες μου, Ρόμαν Μπούρκι και Μίκαελ Λανγκ. Δούλεψα για λίγο με τον Στίβεν Ζούμπερ, προτού πάει στη Μόσχα. Νομίζω ότι έχουν πολλές επιλογές, υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που παίζουν σε υψηλό επίπεδο στο εξωτερικό. Ο Σεφέροβιτς είναι καλός επιθετικός, αλλά δεν παίζει σταθερά. Η Ελβετία έχει παρόμοια προβλήματα με εμάς και τη Γερμανία».

Για το... ελληνικό κρασί

«Είναι καλό, αλλά δυστυχώς το φαγητό είναι εκπληκτικό και δεν μπορώ να αντισταθώ στο καλό φαγητό. Γι' αυτό πρέπει να προπονούμαι πέντε φορές την εβδομάδα. Η ζωή γενικά στην Ελλάδα είναι ευχάριστη, όμορφη και με ήλιο».

Για την ελληνική εθνική ομάδα

«Με τον Μανωλά και τον Παπασταθόπουλο έχουμε δυο κεντρικούς αμυντικούς που παίζουν σε κορυφαίο επίπεδο. Η αμυντική μας γραμμή είναι πιο δυνατή από την επιθετική. Ο πραγματικά καλός επιθετικός μας είναι ο Μήτρογλου. Έχασε κάποια ματς εξαιτίας μυικού τραυματισμού και ευτυχώς παίζει ξανά στη Μαρσέιγ και σκόραρε. Είναι ένα καλό παιδί και μπορεί να κάνει πράγματα».

Για τον Ότο Ρεχάγκελ

Ο τεχνικός της εθνικής ανέφερε πώς ο κόσμος ακόμα τον αποθεώνει κι ότι «οι Έλληνες ήθελαν ξανά στην Εθνική έναν προπονητή με το γερμανικό μέταλλο».

Πηγή : Blick