Αυτά τα γήπεδα υπολογίζονται για τον φάκελο του Μουντιάλ 2030

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης αναφέρθηκε στις γηπεδικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας ενόψει της διεκδίκησης του Μουντιάλ 2030. 

Αυτά τα γήπεδα υπολογίζονται για τον φάκελο του Μουντιάλ 2030

Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη φημολογία για την διεκδίκηση του Μουντιάλ 2030 από τις χώρες των Βαλκανίων.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε σε συνέντευξη του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης ο οποίος θα ταξιδέψει την Παρασκευή(23/11) στο Βελιγράδι για να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της Σερβίας

Ο υφυπουργός Αθλητισμού στη συνέντευξη του στο NEWS 24/7 αποκάλυψε τα γήπεδα που είναι στα υπόψη για τον φάκελλο της διεκδίκησης. Είπε συγκεκριμένα:

«Αφού εξετάσουμε τα δεδομένα την Παρασκευή και τα αθλητικά, αλλά και τα οικονομικά, θα έχουμε μια πρώτη εικόνα για το αν και κατά πόσο μια τέτοια προοπτική, δηλαδή η διοργάνωση ενός Μουντιάλ ή ενός Euro, είναι εφικτή. Τα αποτελέσματα των επαφών αυτών θα τα ανακοινώσουμε και θα τα κουβεντιάσουμε στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Υπουργών Αθλητισμού που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες και εν συνεχεία θα σχεδιάσουμε το χρονοδιάγραμμα, βάσει του οποίου θα πορευτούμε.

Με βάση τη λογική ότι οποιαδήποτε διοργάνωση αναλαμβάνει η χώρα μας, θα πρέπει να έχει το μεγαλύτερο όφελος, οικονομικό και αθλητικό και το μικρότερο δυνατό κόστος, τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για τις τοπικές κοινωνίες, θα λάβουμε υπόψιν -κατ΄αρχήν- τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, που στα επόμενα χρόνια αυτές που θα πληρούν όλες τις προδιαγραφές θα είναι τέσσερις: το «Γ. Καραϊσκάκης», το Ολυμπιακό Στάδιο, η «Αγιά Σοφιά» και η νέα Τούμπα και από εκεί και μετά θα σκεφτούμε αν θέλουμε να κάνουμε παρέμβαση σε κάποια άλλη πόλη της περιφέρειας, σε μια υφιστάμενη εγκατάσταση όπως το Πανθεσσαλικό, το Παμπελοπονησιακό ή το Παγκρήτιο, προκειμένου να την ανακαινίσουμε».

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ