Ελλάδα-Εσθονία 0-1: O κατήφορος για την Εθνική συνεχίζεται

Η κάκιστη πορεία της Εθνικής μας ομάδας των ανδρών στο Nations League, ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.

Ελλάδα-Εσθονία 0-1: O κατήφορος για την Εθνική συνεχίζεται
Eurokinissi

Εικόνα απογοητευτική εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου, με την «γαλανόλευκη» του Άγγελου Αναστασιάδη να γνωρίζει την ήττα στο άδειο ΟΑΚΑ από την Εσθονία (0-1), θυμίζοντας εποχές προηγούμενων δεκαετιών όταν η Εθνική κέρδιζε με το ζόρι και το Ολυμπιακό Στάδιο ήταν μόνιμα άδειο.

Με εννέα αλλαγές (Παπασταθόπουλος, Ζέκα οι βασικοί και με την Φινλανδία) η Εθνική παρουσιάστηκε ασύνδετη, προβληματική και μπορεί να είχε την κατοχή αλλά αδυνατούσε να πατήσει με αξιώσεις την αντίπαλη εστία. Έτσι στο 44’ ήρθε και η ψυχρολουσία με το αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου.

Στην επανάληψη ο Αναστασιάδης επανέφερε τους βασικούς Τοροσίδη, Φορτούνη, Μάνταλο και προσπάθησε κάπως να μαζέψει την κατάσταση αλλά τίποτα. Ο Φορτούνης με την ποιότητά του λίγο έλειψε να ισοφαρίσει στο 62’ (δοκάρι) ενώ και ο Καρέλης είχε μεγάλη ευκαιρία στο 84’ για να ισοφαρίσει αλλά τίποτα παραπάνω από την προβληματική Εθνική που έχασε και από την Εσθονία και έχασε και τη δεύτερη θέση από την Ουγγαρία.

ΕΛΛΑΔΑ – ΕΣΘΟΝΙΑ 0-1

ΕΛΛΑΔΑ (4-3-3)

Μπάρκας – Μπακάκης (46’ Τοροσίδης), Λαμπρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Γιαννούλης – Μπουχαλάκης (70’ Μάνταλος), Ζέκα, Σάμαρης – Μασούρας 6 (57’ Φορτούνης), Μπακασέτας, Καρέλης

ΠΑΓΚΟΣ: Βλαχοδήμος, Πασχαλάκης, Κουλούρης, Ρισβάνης, Πέλκας, Κούτρης

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Άγγελος Αναστασιάδης

ΕΣΘΟΝΙΑ (3-4-3)

Λέπμετς – Ταμ, Βίχμαν, Μπαράνοφ – Καμς, Ντμιτρίγεφ, Λεπίστου (68’ Αντόνοφ), Καλάστε – Ζενιόφ (81’ Πικ), Λουτς, Σάπινεν (86’ Οϊάμα)

ΠΑΓΚΟΣ: Ακσάλου, Μέριτς, Καλιουμάε, Πούρι, Πουριέ, Βασίλιεφ, Αρτιούνιν, Τενίστε

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μάρτιν Ρέιμ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γεβγέν Αρανόφσκι (Ουκρανία)

ΒΟΗΘΟΙ: Όλεγκ Πλουζνίκ –Σεμέν Σχλόντσακ

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΒΟΗΘΟΙ: Σέρχι Μπόικο, Ανατόλι Αμπντούλα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπακασέτας, Ντμιτρίγεφ, Παπασταθόπουλος, Λέπμετς