Νιγηρία, Ουγκάντα, Μάλι και Μαρόκο στο Africa Cup 2019

Συνολικά ακόμα τέσσερις εθνικές ομάδες προκρίθηκαν στο Κύπελλο Αφρικής 2019 ενώ η Λιβύη θα πρέπει να κερδίσει την Νότια Αφρική για να τις ακολουθήσει.

Νιγηρία, Ουγκάντα, Μάλι και Μαρόκο στο Africa Cup 2019

Νιγηρία, Ουγκάντα, Μάλι και Μαρόκο προκρίθηκαν στο Κύπελλο Αφρικής 2019, ενώ η Λιβύη σημείωσε οκτώ γκολ, κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες της για συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωσης της «μαύρης ηπείρου».

Η Νιγηρία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Νότια Αφρική στο Σοβέτο, η Ουγκάντα νίκησε 1-0 το Πράσινο Ακρωτήριο 1-0 στην Καμπάλα, το Μάλι επικράτησε 1-0 στην Γκαμπόν στη Λιμπρεβίλ και το Μαρόκο πέρασε , αφού το Μαλάουι ηττήθηκε στις Κομόρες.

Η Λιβύη θριάμβευσε 8-1 στις Σεϋχέλλες και θα φιλοξενήσει τη Νότια Αφρική τον επόμενο Μάρτιο στο τελευταίο ματς που χρειάζεται νίκη για να συνοδεύσει τη Νιγηρία στα προκριματικά από τον πέμπτο όμιλο.

Οι Λίβυοι δεν ισοφάρισαν για ένα γκολ το ρεκόρ σε προκριματική φάση Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που κατέχει η Γκάνα, η οποία κέρδισε 9-1 στον Νίγηρα πριν από 49 χρόνια.

Συνολικά εννέα χώρες έχουν εξασφαλίσει θέση στην τελική φάση 24 ομάδων με τους οικοδεσπότες του Καμερούν, τη Μαδαγασκάρη, τη Σενεγάλη, την Αίγυπτο και την Τυνησία να έχουν προκριθεί πριν από αυτό το Σαββατοκύριακο. Να σημειωθεί επίσης ότι εάν η Τανζανία κερδίσει στο Λεσότο σήμερα, θα επιστρέψει στην κορυφαία διοργάνωση μετά από 39 χρόνια απουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ