Η εθνική Νέων 5-3 την Ρουμανία πέρασε στoν Elite round (Πρόγραμμα και Βαθμολογία)

Οι Νέοι του Γιάννη Γκούμα συνέτριψαν 5-3 τη Ρουμανία και βρίσκονται με το ένα βήμα στα τελικά του EURO19.

Η εθνική Νέων 5-3 την Ρουμανία πέρασε στoν Elite round (Πρόγραμμα και Βαθμολογία)

Η εθνική Νέων έκανε το 2/2 επί βουλγαρικού εδάφους και βρίσκεται ήδη στον Elite Round, ένα βήμα πριν τα τελικά του EURO19. Στο αποψινό ματς, η Ελλάδα αντιμετώπισε τη Ρουμανία και κατάφερε να νικήσει με το εμφατικό 5-3.

Το σκορ άνοιξε στο 20ο λεπτό ο Ιωαννίδης αλλά οι Ρουμάνοι απάντησαν στο επόμενο λεπτό με τον Σέφερ (1-1). Το ματς, στη συνέχεια, πήρε φωτιά και τα γκολ έπεσαν βροχή. Στο 34' η Εθνική κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον Τσαούση, έπειτα από εκτέλεση πέναλτι. Το ημίχρονο έληξε με σκορ 2-1.

Με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου (46'), ο Ιωαννίδης έγραψε πάλι το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ (3-1), ενώ στο 76' ο Μπότος έγραψε το 4-1 βάζοντας τέλος στα όνειρα των Ρουμάνων. Τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 78' ο Πετρίλα έκανε το 4-2 για τους Ρουμάνους δίνοντας μικρές ελπίδες στην ομάδα του αλλά το γκολ του Εμμανουηλίδη στο 84' έβαλε τέλος σε κάθε σενάριο. Το τελικό 5-3 διαμορφώθηκε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων από τον Σέφερ.

Η Ελλάδα έχει ακόμη ένα παιχνίδι στη Βουλγαρία με αντίπαλο τους οικοδεσπότες αλλά ο αγώνας δεν έχει μεγάλη σημασία για τους «γαλανόλευκους» καθώς έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά του ομίλου και την παρουσία τους στην Elite Round.

Η σύνθεση της Εθνικής Νέων: Νικοπολίδης, Λυρατζής (87' Βιταλιώτης), Τσαούσης (68' Λιάβας), Μιχαϊλίδης, Νεοφυτίδης, Μελιόπουλος, Ιωαννίδης, Μπότος (87' Κουτσουπιάς), Δούμτσης (60' Γαϊτανίδης), Διαμαντής

Η βαθμολογία

1 Ελλάδα 6
2 Βουλγαρία 4
3 Ρουμανία 1
4 Γιβραλτάρ 0

Το πρόγραμμα

14/11

Ελλάδα – Γιβραλτάρ 4-0
Ρουμανία – Βουλγαρία 1-1

17/11

Ελλάδα – Ρουμανία 5-3
Βουλγαρία – Γιβραλτάρ 6-0

20/11

Βουλγαρία – Ελλάδα
Γιβραλτάρ – Ρουμανία