Αναστασιάδης: «Δεν ξέρω καλά την Εσθονία, προσπαθώ να μάθω τη δική μας ομάδα»

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Άγγελος Αναστασιάδης, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τον αγώνα με την Εσθονία, (18/11) τονίζοντας ότι ακόμα μελετάει την... Ελλάδα.

Αναστασιάδης: «Δεν ξέρω καλά την Εσθονία, προσπαθώ να μάθω τη δική μας ομάδα»

Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε ικανοποιημένος από τη νίκη των διεθνών κόντρα στην Φινλανδία, ενώ αναφέρθηγκε και στους νέους παίκτες που έφερε στην Εθνική.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

- Τι ξέρετε για την Εσθονία και ποιες είναι οι προσδοκίες σας για τον αγώνα;

«Δεν τη γνωρίζω και πολύ καλά, γιατί προσπαθώ να μάθω τη δική μας ομάδα. Ο πρώτος στόχος ήταν να δουλέψουμε με τη δική μας ομάδα. Και σήμερα και αύριο θα δούμε την Εσθονία, αυτή είναι η δουλειά μας. Ελπίζω να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του παιχνιδιού».

- Πόσο απογοητευμένος είστε που δεν κατάφερε η Ελλάδα να κατακτήσει την 1η θέση και τι κίνητρο έχει η ομάδα για τον αγώνα με την Εσθονία;

«Το κίνητρο είναι να νικάς κάθε ματς. Σημαντικό είναι ότι πρέπει να νικήσουμε για να βγούμε δεύτεροι, ανάλογα με το τι θα κάνει και η Φινλανδία, μήπως έχουμε μια ακόμη έξτρα ευκαιρία και βγει κάτι από τη 2η θέση».

- Είστε ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας σας στον αγώνα με τη Φινλανδία; Θα κάνετε αλλαγές με την Εσθονία;

«Είμαι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της προσπάθειας. Δηλαδή το ότι μπήκαμε μέσα, τα δώσαμε όλα με ψυχή, είχαμε καλή αμυντική συμπεριφορά. Την κατοχή μπάλας δεν τη μετουσιώσαμε σε ευκαιρίες για να βάλουμε κι άλλα γκολ».

- Έχετε φέρει νέους παίκτες στην Εθνική. Άλλοι λείπουν με τραυματισμούς και άλλοι που δεν έχουν αγωνιστεί ξανά. Με ποιο σκεπτικό το κάνατε αυτό;

«Τα περισσότερα παιδιά ξέρουν από την Εθνική ομάδα εδώ και καιρό. Έπρεπε να έρθουν και νέοι παίκτες. Πρέπει όλοι να πάρουν την ευκαιρία τους και να αποδείξουν ότι αξίζουν την κλήση τους».

- Έχει γίνει συζήτηση για τα τρία δεκάρια που χρησιμοποιήσατε με τη Φινλανδία, κάτι που έκανε και ο κ. Σκίμπε. Θα δούμε κάτι σχετικό με την Εσθονία;

«Δεν γνωρίζω τι βλέπετε. Για εμένα δεν ισχύουν αυτά... Δεκάρια, εξάρια, πεντάρια. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στο σημερινό ποδόσφαιρο. Στο σημερινό ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θέσεις. Είναι σεβαστή η άποψη του καθενός. Προσπαθούμε να περάσουμε μια άλλη νοοτροπία στα παιδιά. Θέλουμε να δείξουμε ένα πρόσωπο που δεν έχει σχέση με δεκάρια, εννιάρα και εξάρια. Ίσως να ακούγεται κάπως παράδοξο για κάποιους. Προέχει να δούμε το παιχνίδι το αυριανό και να το κερδίσουμε».

- Τον αγώνα με τη Φινλανδία το είδε λίγος κόσμος στο ΟΑΚΑ. Έχετε σκεφτεί για την έδρα;

«Απαντήθηκε αυτή η ερώτηση. Τα θέματα της έδρας θα τα συζητήσουμε μετά την κλήρωση. Να δούμε τους αντιπάλους και τις δυνατότητες που έχουμε. Μπορεί να προτείνουμε μια έδρα και το γήπεδο να μην είναι επαρκές για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της FIFA και της UEFA. Μέσα στις προθέσεις μας είναι να δούμε το καλύτερο για την ομάδα. Το θέμα του κόσμου είναι δικό μας. Η αγωνιστική συμπεριφορά μας φέρνει ή διώχνει τον κόσμο. Πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι αξίζει να έρθει να μας δει».