ΕΠΟ: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας»

Σύμφωνα με πηγές κοντά στην ΕΠΟ, η Ομοσπονδία δεν έχει ενημερωθεί ακόμη περί θετικού πρώτου δείγματος διεθνή Έλληνα ποδοσφαιριστή στην Τιφλίδα.

ΕΠΟ: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής ομάδας»

Ενώ το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ από την είδηση ότι βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ Έλληνας διεθνής παίκτης που αγωνίστηκε στην Τιφλίδα κόντρα στη Γεωργία, οι πληροφορίες από την ΕΠΟ αναφέρουν ότι στην Ομοσπονδία δεν έχουν ακόμη κάτι επίσημο στα χέρια τους.

Συγκεκριμένα φημολογείται ότι οι υπεύθυνοι για την αλληλογραφία και τα πρωτόκολλα δεν έχουν λάβει ακόμη κάποια ενημέρωση από διεθνή οργάνωση ή την UEFA για το συγκεκριμένο θέμα.

Βέβαια, επισήμως αναμένεται να έρθει το χαρτί τις επόμενες ώρες, καθώς το International Testing Agency που εδρεύει στην Ελβετία έχει επιβεβαιώσει ότι ένας Έλληνας διεθνής βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία στον σχετικό έλεγχο που έγινε στο περιθώριο του αγώνα της Εθνικής μας με τη Γεωργία στην Τιφλίδα!

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι ότι όταν βρίσκεται ένας διεθνής ποδοσφαιριστής θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, τότε ενημερώνεται η Ομοσπονδία, εν συνεχεία ο αθλητής και τέλος ο σύλλογος στον οποίο ανήκει.

Λέγεται επίσης ότι έγινε και σχετική επικοινωνία με την UEFA για το θέμα, δίχως να έχει ακόμη κάποια ενημέρωση και η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία.

Λίγο μετά τις 17.00 η ΕΠΟ εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εύρεση θετικού δείγματος ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ομάδας Ανδρών, γνωστοποιείται ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει λάβει καμία σχετική ενημέρωση».