Ανδόρα-Ελλάδα 0-3: Έστησε πάρτι η αλλαγμένη Εθνική Γυναικών με τρομερή Σπυριδωνίδου

Με την Σούλα Σπυριδωνίδου να πετυχαίνει γκολ, να κερδίζει πέναλτι και να έχει δοκάρι, η Εθνική Γυναικών νίκησε με 3-0 εκτός έδρας την Ανδόρα παρά τις πολλές αλλαγές και έκανε το «δύο στα δύο» στα προκριματικά του Euro. Η Σαρρή και η Γκάτσου τα άλλα δύο γκολ. 

Ανδόρα-Ελλάδα 0-3: Έστησε πάρτι η αλλαγμένη Εθνική Γυναικών με τρομερή Σπυριδωνίδου

Μετά τη νίκη της με 1-0 επί των Νήσων Φερόε στην Κρήτη, η Εθνική Γυναικών νίκησε με 3-0 εκτός έδρας την Ανδόρα και έκανε το «δύο στα δύο» στα προκριματικά του Euro. Η Σούλα Σπυριδωνίδου ξεχώρισε για την Ελλάδα, η οποία παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Ο Αλέξανδρος Κατηκαρίδης έδωσε φανέλα βασικού στη Γιαννακούλη, τη Γκάτσου, την Κωτσάκι, τη Μωραΐτου, την Παπαδοπούλου και την Πούλιου αφήνοντας εκτός αποστολής την Πατερνά, την Γκούνη και την Γιαννακά. Η «γαλανόλευκη» είχε επίσης την ατυχία να χάσει την Σοφία Κόγγουλη στο 38' με τραυματισμό.

Παρόλα αυτά, η Εθνική Γυναικών ήταν ξεκάθαρα ανώτερη από την Ανδόρα και κέρδισε πέναλτι με την Σπυριδωνίδου στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Την εκτέλεση ανέλαβε η Βεατρίκη Σαρρή, η οποία ευστόχησε και σκόραρε για δεύτερο σερί ματς δίνοντας προβάδισμα στην Ελλάδα στο 45'+3'.

Η κυριαρχία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, κάτι που έφερε το δεύτερο γκολ με όμορφο σουτ της Σπυριδωνίδου από δεξιά στο 56'. Η Ελλάδα συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και βρήκε τελικά και τρίτο γκολ στο 67', με την Σία Γκάτσου να σκοράρει στην επιστροφή της στην Εθνική Ομάδα.

Έτσι η Εθνική Γυναικών ανέβηκε στους έξι βαθμούς έπειτα από δύο αγωνιστικές και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση του ομίλου της με το Μαυροβούνιο, το οποίο θα αντιμετωπίσει στις 31 Μαΐου στο Ηράκλειο. Αντίθετα, χωρίς βαθμούς παραμένουν Νησιά Φερόε και Ανδόρα.

Ανδόρα (Άλμπερτ Γκαρθία): Βάσκεθ, Μάρκεθ, Γκονσάλβες (83' Βερτίθ), Μουέλας, Σιν (83' Γκαγιέγκο), Κολομπράνς (57' Γκάλινατ), Παλάου, Φερνάντεθ (57' Ρουσάφα), Ρόσας, Λούτς (75' Μαρτίν), Αρμενγκόλ.

Ελλάδα (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Γιαννακούλη, Κοτσάκη, Γκάτσου, Παλαμά, Μήτκου, Σαρρή (73' Χαμαλίδου), Κακαμπούκη (73' Πέϊου), Μωραΐτου, Παπαδοπούλου (46' Χαλατσογιάννη), Πούλιου (73' Βαρδαλή), Κόγγουλη (38' Σπυριδωνίδου).

Το video του αγώνα:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΣΗΟΜΑΔΑΑΓΩΝΕΣΝΙΚΕΣΙΣΟΠΑΛΙΕΣΗΤΤΕΣΓΚΟΛ ΥΠΕΡΓΚΟΛ ΚΑΤΑΒΑΘΜΟΙ
1Ελλάδα2200406
2Μαυροβούνιο22001126
3Ανδόρα2002190
4Νησιά Φερόε2002160