Παπακώστας: «Απαιτητικός όμιλος, να παραμείνουμε στη League A»

Στον στόχο της Εθνικής Νεανίδων στην 2η προκριματική φάση του EURO WU-19 αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Παπακώστας

Παπακώστας: «Απαιτητικός όμιλος, να παραμείνουμε στη League A»

Στη Σλοβενία βρίσκεται η Eθνική Νεανίδων, όπου την Τετάρτη 3 Απριλίου στις 13.00 θα αντιμετωπίσει στο Bakovci Stadium, την αντίστοιχη της Δανίας στην πρεμιέρα της στην 2η προκριματική φάση του EURO WU-19 (1ος όμιλος, League Α).

Ο προπονητής της Εθνικής, Γιώργος Παπακώστας τόνισε στις δηλώσεις του ενόψει του τουρνουά ότι στόχο της αποτελεί η παραμονή στη League A του EURO WU-19, σε έναν απαιτητικό όμιλο απέναντι στην Ισπανία, την Δανία και την Σλοβενία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Παπακώστα:

«Μετά την παραμονή μας και παράλληλα την πρόκριση μας από την 1η προκριματική φάση, θα συμμετάσχουμε σε ένα δύσκολο και απαιτητικό τουρνουά, με ομάδες που διαθέτουν ποιότητα αλλά και ιστορία στο ποδόσφαιρο γυναικών και αναφέρομαι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης τα 2 τελευταία χρόνια Ισπανία, η οποία μάλιστα έχει 4 κατακτήσεις τα τελευταία 7 χρόνια και την ποιοτική ομάδα της Δανίας, η οποία βρίσκεται στο top-10 του ranking. Η στόχευση μας εστιάζεται στο παιχνίδι με την οικοδέσποινα Σλοβενία, μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα, με την οποία θα διεκδικήσουμε την παραμονή στην κορυφαία κατηγορία του EURO WU-19.

Φυσικά, στόχο μας αποτελεί η παραμονή στην κορυφαία λίγκα του ηλικιακού γκρουπ και θεωρώ ότι όλες οι ποδοσφαιρίστριες αξίζουν να βρίσκονται στην league A και να αντιμετωπίζουν τις κορυφαίες ομάδες της ηλικιακής κατηγορίας. Δείξαμε και στα πρόσφατα φιλικά με την Βόρεια Ιρλανδία ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες των κοριτσιών και για αυτό και παρότι σεβόμαστε κάθε αντίπαλο στον όμιλο πιστεύω ότι θα είμαστε άκρως ανταγωνιστικοί και θα επιτύχουμε το στόχο της παραμονής».

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέντευξη του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιώργου Παπακώστα στο ΦΩΣ.