Εθνική Γυναικών: Επέστρεψε η Θωμαή Βαρδαλή

Στις κλήσεις της Εθνικής Γυναικών επέστρεψε η αρχηγός του ΠΑΟΚ, Θωμαή Βαρδαλή. Η 29χρονη επιθετική βρίσκεται για πρώτη φορά στις επιλογές του Αλέξη Κατηκαρίδη.

Εθνική Γυναικών: Επέστρεψε η Θωμαή Βαρδαλή

Την προσπάθειά της στα προκριματικά του Euro 2025 ξεκινά σε λίγες ημέρες η Εθνική Γυναικών και στην αποστολή υπάρχει ένα όνομα-έκπληξη, αυτό της Θωμαής Βαρδαλή.

Προφανώς και η έκπληξη δεν έχει να κάνει με την αδιαμφισβήτητη ποιότητά της αλλά με το γεγονός πως είναι η πρώτη φορά που καλείται από τον Αλέξη Κατηκαρίδη στον έναν χρόνο που βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της «γαλανόλευκης».

Η αρχηγός του ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση την τρέχουσα αγωνιστική χρονιά ενώ τον Φεβρουάριο έφτασε και τα 100 γκολ συνολικά στην καριέρα της.

«Πραγματικά είμαι συγκινημένη και πολύ χαρούμενη, γιατί έχω δώσει πάρα πολλά και θα συνεχίζω να δίνω για τον ΠΑΟΚ. Τα 100 γκολ τα θεωρώ ένα μεγάλο κατόρθωμα για εμένα, ξεκινώντας από το 2007, στην ηλικία των 12-13. Εύχομαι να είμαι γερή και να σκοράρω ακόμα περισσότερα γκολ. Πάντα πρωταρχικός στόχος είναι να βοηθάω την ομάδα με την απόδοση μου.

Έχουμε πάρει ένα σημαντικό βαθμολογικό προβάδισμα, βέβαια κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Θέλουμε σε κάθε αγώνα να παίρνουμε τη νίκη, και φυσικά μαζί με το πρωτάθλημα να πάρουμε και το κύπελλο, έναν θεσμό τον οποίο περιμένουμε χρόνια», είχε δηλώσει τότε η 29χρονη επιθετική.

Από εκεί και πέρα, ερωτηματικά προκάλεσε η απουσία της υπαρχηγού της Εθνικής Ομάδας, Δανάης Σιδηράαπό τις κλήσεις και μένει να φανεί εάν η έμπειρη στόπερ αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Θυμίζουμε πως η Εθνική Γυναικών φιλοξενεί στην Κρήτη τις Νήσους Φερόες την Παρασκευή, 5 Απριλίου στις 16.00 και κατόπιν αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τρίτη, 9 Απριλίου, επίσης στις 16.00 την Ανδόρρα. Τον όμιλο της Εθνικής συμπληρώνει το Μαυροβούνιο.

Στόχος για το συγκρότημα του Αλέξη Κατηκαρίδη είναι να πάρει την πρώτη θέση ώστε να εξασφαλίσει την παρουσία της στα Play Offs για να διεκδικήσει την παρθενική της παρουσία σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Αναλυτικά όσες παίκτριες κάλεσε ο κ. Κατηκαρίδης: Νάση, Γιαννακούλη, Χατζηχαριστού, Γκάτσου, Παλαμά, Καπνίση, Πατερνά, Γκούνη, Κοτσάκι, Μιχαλοπούλου, Καραπέτσα, Πέιου, Μήτκου, Μάρκου, Μωραΐτου, Γεωργίου, Βαρδαλή, Χαλατσογιάννη, Κακαμπούκη, Κόγγουλη, Παπαδοπούλου, Σπυριδωνίδου, Πούλιου, Χαμαλίδου, Γιαννακά και Σαρρή.