«Όρθια» στο 95’ η Αγγλία, με ανατροπή Γερμανία και Γαλλία

Γαλλία και Γερμανία κέρδισαν με ανατροπή τις Χιλή (3-2) και Ολλανδία (2-1) αντίστοιχα, ενώ η Αγγλία αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με το Βέλγιο με γκολ του Μπέλιγχαμ στο 95’. Η Σλοβενία με σκόρερ τον Τσέριν του Παναθηναϊκού, 2-0 την Πορτογαλία.

«Όρθια» στο 95’ η Αγγλία, με ανατροπή Γερμανία και Γαλλία

Η Γερμανία συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματά της λίγο πριν φιλοξενήσει στα γήπεδά της την τελική φάση του Euro 2024. Τα «πάντσερ» μετά τη νίκη τους με 2-0 επί της Γαλλίας στο «Ντεσίν-Σαρπιέ» της Λυών το περασμένο Σάββατο, κέρδισαν και απόψε 2-1 την Ολλανδία σε φιλική αναμέτρηση στη Φρανκφούρτη.

Η «νασιονάλμανσαφτ» βρέθηκε αρχικά πίσω στο σκορ στο 4’, όταν ο Φέερμαν άνοιξε το σκορ για τους «οράνιε», ωστόσο στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 11’ με τον Μίττελστατ και στο 85’ πέτυχαν και το 2-1 της ανατροπής με τον Φίλκρουγκ από ασίστ του Κρόος.

Νίκη με ανατροπή πανηγύρισε και η Γαλλία στο παιχνίδι κόντρα στη Χιλή. Η τελευταία «πάγωσε» το «Βελοντρόμ» στο 6’ όταν προηγήθηκε με τον Νούνιες, αλλά οι «μπλε» έφεραν τούμπα το ματς και έφτασαν στο 3-1 με τους Φοφανά (19’), Μουανί (26’) και Ζιρού (73’). Το τελικό 3-2 διαμόρφωσε στο 82’ ο Οσόριο μειώνοντας για τη Χιλή.

Την ίδια στιγμή, η Αγγλία έμενε «όρθια» στο «Γουέμπλεϊ» και αναδείχτηκε ισόπαλη 2-2 με το Βέλγιο. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προηγήθηκαν δύο φορές στο παιχνίδι με τα τέρματα του Γιούρι Τίλεμανς (11’ και 36’), ωστόσο τα «λιοντάρια» είχαν… απαντήσεις. Ο Τόνεϊ με πέναλτι στο 17’ ισοφάρισε αρχικά σε 1-1, ενώ στο 95’ ο Μπέλιγχαμ διαμόρφωσε το 2-2.

Αντίθετα, η Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν τα κατάφερε κόντρα στη Σλοβενία και ηττήθηκε 2-0 από την αντίπαλό της στη Λιουμπλιάνα. Ο Τσέριν του Παναθηναϊκού άνοιξε το σκορ στο 72’ και στο 80’ ο Έλσνικ έγραψε το 2-0.

Πέραν αυτών, η Αυστρία έκανε «σκόνη» την Τουρκία στην Βιέννη και την διέλυσε με το εμφατικό 6-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους γηπεδούχους ήταν ο Μίχαελ Γκρεγκόριτς που πέτυχε χατ-τρικ, ενώ από ένα τέρμα σημείωσαν οι Σλάγκερ, Μπάουμγκαρτνερ και Έντρουπ. Για την Τουρκία είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Τσαλχάνογλου.

Τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων
Γερμανία – Ολλανδία 2-1
Αγγλία – Βέλγιο 2-2
Σλοβενία – Πορτογαλία 2-0
Αυστρία – Τουρκία 6-1
Γαλλία - Χιλή 3-2