Εθνική Ελπίδων: Νίκησε 1-0 την Ανδόρα και έμεινε στο «κόλπο»

Η Εθνική U-21 της Ελλάδας νίκησε 1-0 την Ανδόρα στην Τρίπολη με σκόρερ τον Σουρλή και διατήρησε ελπίδες για τη συνέχεια των προκριματικών του EURO.

Εθνική Ελπίδων: Νίκησε 1-0 την Ανδόρα και έμεινε στο «κόλπο»

Η νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Ανδόρας στο «Θ. Κολοκοτρώνης» ήταν επιβεβλημένη και ήρθε με 1-0 χάρη σε ένα γκολ του Βασίλη Σουρλή στο 41'. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο γκολκίπερ της Ανδόρας, Ντε Κάστρο, γιατί έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής.

Με αυτό το τρίποντο στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, η ελληνική ομάδα πέρασε στη δεύτερη θέση του ομίλου με 14 βαθμούς, ένα λιγότερο από την Πορτογαλία και έναν περισσότερο από την Κροατία. Οι Πορτογάλοι έχουν δύο ματς λιγότερα και οι Κροάτες τρία λιγότερα από την Ελλάδα, ενώ αναμετρώνται στις 19.30 σε ένα ντέρμπι πρωτιάς. Η Εθνική παραμένει σε θέση διεκδίκησης πρόκρισης στην επόμενη φάση, όσο κι αν το έργο της εξακολουθεί να είναι δύσκολο.

Μόλις στο 6' ο Καλογερόπουλος έπιασε κεφαλιά μετά την εκτέλεση φάουλ του Αποστολάκη, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική μεριά των διχτύων, ενώ στο 7' ο Τζολάκης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Τζόλα από τη μεγάλη περιοχή. Στο 26' από τη σέντρα του Κρυπαράκου ο Τζίμας έπιασε το σουτ αλλά ο Ντε Κάστρο μπλόκαρε σταθερά.

Η Εθνική πέτυχε το γκολ της νίκης στο 41΄, όταν ο Κρυπαράκος βρήκε με κάθετη πάσα τον Σουρλή στην πλάτη της άμυνας και ο τελευταίος με "λόμπα" νίκησε τον Ντε Κάστρο.

Το β΄ μέρος κύλησε με την Ελλάδα να έχει την υπεροχή και την Ανδόρα να προσπαθεί με αντεπιθέσεις, όμως το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Στο 90+5΄ αποβλήθηκε ο γκολκίπερ της Ανδόρας Ντε Κάστρο.

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Κρυπαράκος, Καλογερόπουλος, Κωνσταντόπουλος, Αποστολόπουλος, Κουρφαλίδης (56΄ Δαρέλας), Σουρλής, Μεταξάς (84΄ Καραμάνης), Αποστολάκης (84΄ Παναγιώτου), Τζίμας (56΄ Κοσίδης), Παναγίδης (71΄ Σοφιανός).

ΑΝΔΟΡΑ (Ιλόι Κασάλς): Ντε Κάστρο, Μπέλίντο, Ολιβέϊρα, Ρόμπινατ, Μπόρα, Φερέϊρα (71΄ Ροντρίγεζ), Ροντρίγκο (85΄ Πουϊγκσεγούρ), Μπάμπο, Ιζκιέρδο, Ρόσας, Σόλα (71΄ Γκούμα, 90+6΄ Ραβέλο).