Γαλλία – Γερμανία 0-2: Έδειξαν τα «δόντια» τους τα «πάντσερ»

Η Γερμανία νίκησε με 2-0 τη Γαλλία στο «Ντεσίν-Σαρπιέ» σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας των δύο ομάδων πριν το Euro 2024. Στο 0-0 έμειναν Τυνησία και Κροατία.

Γαλλία – Γερμανία 0-2: Έδειξαν τα «δόντια» τους τα «πάντσερ»

Σπουδαία νίκη με 2-0 επί της Γαλλίας πανηγύρισε η Γερμανία στο «Ντεσίν-Σαρπιέ» της Λυών, σε φιλικό προετοιμασίας των δύο συγκροτημάτων λίγους μόλις μήνες πριν την έναρξη της τελικής φάσης του Euro 2024.

Τα «πάντσερ» σημείωσαν από ένα τέρμα σε κάθε ημίχρονο και πανηγύρισαν το θετικό αποτέλεσμα, ενώ αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ (που η Γαλλία ήταν φιναλίστ της διοργάνωσης), η Γερμανία είναι η μοναδική ομάδα από την οποία έχει χάσει η Γαλλία και μάλιστα δύο φορές: πέρα από τη σημερινή η προηγούμενη ήταν πέρσι τον Σεπτέμβρη στο 2-1 στο Ντόρτμουντ.

Η Γερμανία άνοιξε το σκορ στο σημερινό φιλικό μόλις επτά δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα με τη «ρουκέτα» του Φλοριάν Βιρτς (0-1). Ένα γκολ που είχε μάλιστα και ιδιαίτερη σημασία, αφού ήταν το παρθενικό του μεσοεπιθετικού της Λεβερκούζεν με το εθνόσημο, αλλά και την πρώτη ασίστ του Τόνι Κρόος στην επιστροφή του στην εθνική ομάδα.

Η Γαλλία προσπάθησε εν συνεχεία να αντιδράσει και να απαντήσει. Εκ του αποτελέσματος όμως, όχι μόνο δεν τα κατάφερε αλλά δέχτηκε και δεύτερο γκολ, με τον Κάι Χάβερτς να γράφει το 0-2 στο 49’ για το 0-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της συνάντησης.

Την ίδια στιγμή, Τυνησία και Κροατία έμεναν στο 0-0 στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Κάιρο. Τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δευτέρου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες φλέρταραν με το γκολ, αλλά είδαν τις επιθετικές τους προσπάθειες να περνούν ανεκμετάλλευτες.