Αγγλία - Βραζιλία 0-1: Την «σκότωσε» ο Έντρικ

Με γκολ του 17χρονου Έντρικ η Βραζιλία νίκησε 1-0 την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ». Η Δανία έμεινε στο 0-0 με την Ελβετία. Η Ουρουγουάη 1-1 με την Εθνική των Βάσκων στο Μπιλμπάο. 

Αγγλία - Βραζιλία 0-1: Την «σκότωσε» ο Έντρικ

Το πρώτο γκολ του Έντρικ με τη φανέλα της Βραζιλίας ήταν αρκετό για να δώσει στη «σελεσάο» μια σπουδαία φιλική νίκη στο «Γουέμπλεί» επί της Αγγλίας με 1-0, απογοητεύοντας τους φίλους των «τριών λιονταριών».

Η Βραζιλία είχε καλό ξεκίνημα και ευκαιρίες με τον Ροντρίγκο και τον Βινίσιους, ενώ στο 16’ ζήτησε πέναλτι σε επαφή του Γουόκερ με τον άσο της Ρεάλ. Ο Κάιλ Γουόκερ τραυματίστηκε λίγο αργότερα και αποχώρησε.

Στο 35’ο Πακετά είχε σουτ στο δοκάρι του Πίκφορντ, ενώ στο 41’ ο Μπέντο απέκρουσε το σουτ του Γκόρντον στην καλύτερη στιγμή της Αγγλίας στο πρώτο μέρος.

Στο 50’ πάλι ο Γκόρντον απείλησε για την Αγγλία μετά από φάουλ του Ράις, ενώ στο 59’ το σουτ του Στόουνς ήταν άστοχο. Όπως και του Μπέλιγχαμ στο 61’.Πολύ μεγάλη ευκαιρία είχε η Βραζιλία στο 63’ με το σουτ του Πακετά να περνά ελάχιστα έξω από το δοκάρι της εστίας του Πίκφορντ.

Στη συνέχεια έγιναν πολλές αλλαγές και έλειψε ο ρυθμός και οι φάσεις, αλλά ο Έντρικ αποδείχτηκε «χρυσή» για την Βραζιλία. Ο 17χρονος άσος της Παλμέιρας που θα συνεχίσει από τη νέα σεζόν στην Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε με προβολή τον Πίκφορντ στο 80’ και πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την «σελεσάο». Είχε προηγηθεί κούρσα του Βινίσιους και πλασέ που έδιωξε προσωρινά ο Πίκφορντ.

Μάλιστα ο νεαρός φορ (που έγινε ο νεότερος στην Εθνική Βραζιλίας που βάζει γκολ μετά τον Ρονάλντο πριν από τριάντα χρόνια) είχε κι άλλη ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ (19’ Κόνσα), Στόουνς, Μαγκουάιρ (67’ Ντανκ), Τσίλγουελ (67’ Γκόμες), Ράις, Γκάλαχερ (75’ Μάινου), Γκόρντον (75’ Ράσφορντ), Μπέλιγχαμ (66’ Μπόουεν), Φόντεν, Ουότκινς

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Μπέντο, Ντανίλο, Μπρούνο, Μπεράλντο, Γουέντελ (89' Μπρέμερ), Γκόμες, Γκιμαράες (78’ Λουίζ), Πακετά (70’ Περέιρα), Ραφίνια (78’ Σάβιο), Βινίσιους (89΄Μάια), Ροντρίγκο (70’ Έντρικ)

Δανία- Ελβετία 0-0

Στο Πάρκεν της Κοπεγχάγης η Δανία φιλοξένησε την Ελβετία, αλλά παρά τις προσπάθειες των δύο ομάδων το παιχνίδι έληξε 0-0.

Η Ουρουγουάη 1-1 με την Εθνική των Βάσκων

Στο «Σαν Μαμές» η Εθνική της χώρας των Βάσκων αντιμετώπισε την Ουρουγουάη του Μαρσέλο Μπιέλσα, με την ισοπαλία (1-1) να σφραγίζει την προσπάθεια των δύο ομάδων.

Στο τέλος του πρώτου μέρους ο Άλβαρο Ντζάλο άνοιξε το σκορ στο ντεμπούτο του στην Εθνική των Βάσκων για να ισοφαρίσει με την έναρξη της επανάληψης ο Βεσίνο για την Ουρουγουάη.