Εθνική Ομάδα: Απόψε το πρώτο βήμα

Με ψηλά το ηθικό και πίστη στις δυνατότητές της, η Ελλάδα θα ψάξει σήμερα την πρόκριση που θα τη φέρει ενενήντα λεπτά μακριά από την επιστροφή στο Euro 2024.

Εθνική Ομάδα: Απόψε το πρώτο βήμα

Την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται ώστε να βρεθεί στην τελική φάση του Γιούρο 2024, είκοσι χρόνια μετά το έπος της κατάκτησης του Γιούρο 2004 στην Πορτογαλία, θέλει να κάνει η εθνική ομάδα σήμερα το βράδυ στην «ΟΠΑΠ Αρένα» απέναντι στο Καζακστάν.

Αναφορικά με τα πλάνα του Γκας Πογέτ για την ενδεκάδα, όλα δείχνουν πως είναι… μετρημένα κουκιά αφού ο Ουρουγουανός δεν έκανε χθες δοκιμές. Κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, στα αριστερά της άμυνας ο Κώστας Τσιμίκας και στα δεξιά ο Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Ντίνος Μαυροπάνος «δεν το κουνάει» από το κέντρο της άμυνας και όπως όλα δείχνουν τη θέση στο πλευρό του θα διατηρήσει ο Παντελής Χατζηδιάκος.

Το μεγαλύτερο δίλημμα για την ενδεκάδα ήταν στη θέση «6», όμως ο Δημήτρης Κουρμπέλης φαίνεται πως θα προτιμηθεί από τον Μανώλη Σιώπη. Ο Πέτρος Μάνταλος έχει ξεκάθαρο προβάδισμα να ξεκινήσει στο «8» σε σχέση με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη, ενώ πιο μπροστά τους θα παίξει ο αρχηγός Τάσος Μπακασέτας.

Ο Γιώργος Μασούρας δεν βγαίνει από την ενδεκάδα, ενώ σοβαρή υποψηφιότητα για να ξεκινήσει θέτει ο Κωνσταντέλιας αφήνοντας εκτός τον Πέλκα. Τέλος, στην «αιχμή του δόρατος» θα είναι όπως φαίνεται ο φορμαρισμένος Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος μάλιστα σκόραρε και στο παιχνίδι με τη Γαλλία. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κουλιεράκης δεν ολοκλήρωσε την προπόνηση καθώς ένιωσε ενοχλήσεις και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Θυμίζουμε πως διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι, ο οποίος είχε διαιτητεύσει αναμέτρηση της Εθνικής πριν από πέντε χρόνια, στις 26.3.2019, απέναντι στη Βοσνία (2-2).