Πορτογαλία-Ελλάδα 2-1: «Λύγισαν» στο τέλος οι Νέοι

Αν και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, η Εθνική Νέων ηττήθηκε με 2-1 από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας στο Estadio Municipal de Aveiro στον εναρκτήριο αγώνα της στην Elite Round του EURO U-19.

Πορτογαλία-Ελλάδα 2-1: «Λύγισαν» στο τέλος οι Νέοι

Την ήττα με 2-1 γνώρισε από την Πορτογαλία η Εθνική Νέων στο Estadio Municipal de Aveiro στον εναρκτήριο αγώνα της στην Elite Round του EURO U-19.

Στο 34' ο Μάρκεζ με σέντρα βρήκε τον επερχόμενο Ριμπέϊρο, ο οποίος με κεφαλιά από την μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και παράλληλα έδωσε το προβάδισμα στους Ίβηρες. Η Εθνική έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 57', όταν η κεφαλιά του Γκιτέρσου ύστερα από σέντρα του Παπακανέλλου κατέληξε λίγο άουτ ενώ στο 62' η κεφαλιά του Αλεξίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σίλβα.

Στο 76' ο Νικολακούλης απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Σεμέδο και δύο λεπτά αργότερα η Εθνική βρήκε το γκολ ισοφάρισης. Ο Γκούμας εκτέλεσε εξαιρετικά φάουλ έξω από την περιοχή και ο Αλεξίου με κοντινή προβολή πρόλαβε την έξοδο του Σίλβα και έφερε το ματς σε ισορροπία (1-1).

Στο 82' το δυνατό σουτ του Κωστούλα από πλάγια θέση πέρασε παράλληλα με την εστία, ενώ στο 89' ο Νικολακούλης απομάκρυνε την εκτέλεση φάουλ του Βασκονέλος και ο Βαρέλα στην επαναφορά διαμόρφωσε το τελικό σκορ και χάρισε την νίκη στους Ίβηρες.

Πορτογαλία (Ζοζέ Λίμα): Σίλβα, Μαρκέζ, Μουνίζ, Μοντέϊρο, Τσισούμπα, Τζαλό (68' Μεντόσα), Εσσούγκο, Λούις (68' Βασκονέλος), Ρίγκο, Ριμπέϊρο (80' Σεμέδο), Ζαλό.

Ελλάδα (Αναστάσιος Θέος): Νικολακούλης, Αλεξίου, Γεωργιάδης, Δεληγιάννης, Λιατσικούρας, Μπάκουλας (89' Καλοσκάμης), Φίλων (36' Κάτρης), Κοντονίκος (46' Παπακανέλλος), Μαρουτσής (46' Γκούμας), Γκιτέρσος, Δεληανίδης (46' Κωστούλας).

Στην άλλη αναμέτρηση του 4ου ομίλου της Elite Round η Δανία επικράτησε 3-1 της Σερβίας.