Εθνική: Το περίεργο ενόψει του πρώτου «τελικού» με το Καζακστάν

Η Εθνική ετοιμάζεται για τον αγώνα της Πέμπτης (21/3) με το Καζακστάν, έχοντας κάτι που σπάνια συμβαίνει διαχρονικά στη μορφή της. Κι αυτό μπορεί να αποδειχτεί πολύτιμο. 

Εθνική: Το περίεργο ενόψει του πρώτου «τελικού» με το Καζακστάν

Η Εθνική βρίσκεται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας της για τον αγώνα με το Καζακστάν (21/3) με τη νίκη στην OPAP Arena να αποτελεί διαβατήριο για τον πραγματικό τελικό της πρόκρισης για τα γήπεδα της Γερμανίας και τη συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση έπειτα από δέκα χρόνια. Είτε με την Γεωργία, το πιθανότερο, είτε με το Λουξεμβούργο.

Σε αυτή τη φάση της σεζόν, στην ελληνική ομάδα συμβαίνει κάτι που δεν είναι σύνηθες στην ιστορία της. Για την ακρίβεια συμβαίνει πολύ σπάνια. Η επιθετική της γραμμή έχει παίκτες πιο φορμαρισμένους και σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από την αμυντική που πάντα είναι η δύναμη των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων. Ακόμη και πριν από λίγο διάστημα.

Οι επιθετικοί είναι σε τρομερή φόρμα. Ο Παυλίδης, ο Γιακουμάκης, ο Τζόλης σκοράρουν με απόλυτη συνέπεια στις ομάδες τους στο εξωτερικό και αποθεώνονται κάθε αγωνιστική. Ο Ιωαννίδης έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και είναι σε άριστη ψυχολογία με τα δύο γκολ στο Φάληρο. Ο Μασούρας κι αυτός είναι στα πάνω του μετά τη μεγάλη πρόκριση του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, όπως κι ο Κωνσταντέλιας με τον ΠΑΟΚ.

Στην άμυνα δε συμβαίνει το ίδιο. Τουλάχιστον για τους παίκτες που αποτελούν το βασικό πλάνο του Πογέτ. Ο Βλαχοδήμος δεν είναι βασικός στη Νότιγχαμ. Ο Τσιμίκας προέρχεται από τραυματισμό, το ίδιο και ο Μπάλντοκ με τον Χατζηδιάκο. Ο Μαυροπάνος είναι μεν στο πλάνο της Γουέστ Χαμ, όμως το τελευταίο διάστημα έχει μεταπτώσεις. Ο Ρότα κι αυτός είχε μείνει λίγο πίσω. Πραγματικά σούπερ είναι ο Κουλιεράκης από τους αμυντικούς, ενώ κι ο Ρέτσος με τον Ολυμπιακό είναι βασικός παίκτης στην ομάδα του όταν δεν έχει θέμα με κάρτες.

Σε παιχνίδι που λογικά θα χρειαστεί να έχει φόρα η επίθεση, καθώς η Εθνική θα πιέσει και θα έχει τον έλεγχο, προφανώς και θα κάνει φάσεις, μάλλον είναι καλό ότι οι κυνηγοί της είναι σε μεγαλύτερη ετοιμότητα από τους αμυντικούς της. Φυσικά όλοι χρειάζονται, αλλά με το Καζακστάν πιο πολύ οι μπροστινοί θα κάνουν τη δουλειά. Και δείχνουν ότι μπορούν να την κάνουν καλά. Στο επόμενο ματς, με το καλό, η λογική θα είναι διαφορετική και εκεί θα πρέπει άπαντες, σε όποια θέση, να είναι σούπερ.