Μέσι: «Όνειρο το Μουντιάλ»

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα δηλώνει έτοιμος και αποφασισμένος να σηκώσει το παγκόσμιο τρόπαιο στην Ρωσία.

Μέσι: «Όνειρο το Μουντιάλ»

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ, Λιονέλ Μέσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή της Αμερικής, δήλωσε εντυπωσιασμένος που σε κάθε γωνιά του κόσμου, θέλουν η Αργεντινή να κερδίσει το τρόπαιο εξαιτίας του ιδίου.

Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα δηλώνει έτοιμος και αποφασισμένος να σηκώσει το παγκόσμιο τρόπαιο στην Ρωσία, μιλώντας για όλα τα θέματα και ιδίως για την Αργεντινή και το ρόλο της στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Ρωσία.


«Ας ελπίσουμε ότι θα είναι ένα μεγάλο Μουντιάλ, επιθυμία μου είναι όπως και για όλους τους φιλάθλους στην Αργεντινή, να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ελπίζουμε ότι μπορούμε να ζήσουμε κάτι παρόμοιο με το 2014, που ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, όχι μόνο για μας αλλά και για τη χώρα. Δεν είναι εύκολο, να κερδίσεις ένα Μουντιάλ. Μπορεί να κάνεις τα πάντα σωστά και να μην τα καταφέρεις, όπως μας συνέβη το 2014. Νομίζω ότι κάναμε σχεδόν τα πάντα και χάσαμε για λεπτομέρειες. Έχω δει παντού την επιθυμία των ανθρώπων να κατακτήσει η Αργεντινή το τρόπαιο, για να δουν εμένα πρωταθλητή κόσμου. Είναι αυτό που πάντα φανταζόμουν, να είμαι στον τελικό, να κερδίσω. Είναι ένα όνειρο και κάθε φορά που γίνεται ένα Παγκόσμιο Κύπελλο γίνεται ισχυρότερο. Γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι να κερδίσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και όταν φτάνεις τόσο κοντά πόσο επώδυνο είναι όταν χάνεις. Το να φτάνεις σε τρεις τελικούς, προφανώς ίσως δεν είναι τίποτα. Τώρα προσπαθώ να παίζω περισσότερο για την ομάδα, αφήνω την μπάλα πιο πολύ, δεν είμαι τόσο εγωιστής. Προσπαθώ να διαχειριστώ καλύτερα το παιχνίδι, να κινηθώ από μια άλλη θέση, αλλά συνεχίζω να τρέχω όπως πάντα» τόνισε ο Λιονέλ Μέσι.

«Ό,τι συμβαίνει σε μένα, μιλάω με την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου, τον μπαμπά μου, την μαμά μου, τα αδέρφια μου. Είναι αυτοί που ξέρουν τα πάντα. Η πίεση που υπάρχει απομακρύνεται, όταν είμαι με τα παιδιά μου, με τη γυναίκα μου, με την οικογένειά μου. Αυτό κάνει όλα τα άλλα δευτερεύοντα. Η άφιξη του πρώτου μου παιδιού με βοήθησε να δω τα πράγματα διαφορετικά. Προφανώς δεν μου αρέσει να χάνω, όμως το λαμβάνω διαφορετικά από πριν. Υπάρχουν πράγματα που είναι πολύ πιο σημαντικά από το αποτέλεσμα. Στο ποδόσφαιρο όλοι θέλουμε να κερδίσουμε και όλοι θέλουν να είναι πρωταθλητές και να είναι οι καλύτεροι. Το ποδόσφαιρο είναι γεμάτο εκπλήξεις, είναι ένα άθλημα όπου συμβαίνουν τόσα πολλά, όπου δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος. Έχω ήδη μάθει να ζω με αυτό και να γνωρίζω ότι δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις και ότι μόλις τελειώσεις αυτό, υπάρχουν και άλλα πράγματα», συμπλήρωσε ο διάσημος Αργεντινός και συνέχισε λέγοντας :

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ... Όλοι λένε ότι είναι πολύ δύσκολο και δεν αμφιβάλλω ότι θα είναι έτσι ... Είναι πολύ δύσκολο να σκεφτείς ότι δεν θα κάνεις αυτό που κάνεις σήμερα. Που θα πάμε να ζήσουμε, εάν πρόκειται να μείνουμε στη Βαρκελώνη, αν θα πάμε στο Ροζάριο, δεν ξέρω. Υποφέρω πραγματικά και λυπάμαι με την πραγματικότητα της Αργεντινής σήμερα. Με την ανασφάλεια πάνω απο όλα. Ανησυχώ, σε σκοτώνουν για ένα ρολόι, ένα ποδήλατο, μια μοτοσικλέτα. Ξέρω ότι συμβαίνουν σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά είναι τρελό να μην μπορείς να κάνεις μία βόλτα, επειδή φοβάσαι μήπως σε κλέψουν ή σου κάνουν κάτι κακό. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα προβλήματα στην Αργεντινή, αλλά νομίζω ότι αυτά που είναι υψίστης σημασίας, για να ζεις ειρηνικά, για να απολαύσεις μια βόλτα. Το να είναι τα παιδιά στο δρόμο, όπως ήταν στο παρελθόν, όπως ήταν στην εποχή μου, ξέρω ότι είναι αδύνατο να είναι και πάλι... Ομως θυμάμαι πως έφευγα το πρωί, όταν ήμασταν σε διακοπές και μέχρι τις 9 ή 10 το βράδυ δεν είχα επιστρέψει και δεν γινόταν τίποτα. Και αυτό γινόταν σε όλες γειτονιές της Αργεντινής. Ξέρω ότι είναι αδύνατο να επιστρέψει αυτό, αλλά τουλάχιστον να μπορούμε να απολαύσουμε την ασφάλεια και ότι άσχημα πράγματα δεν θα συνεχίζουν να συμβαίνουν. Είναι δύσκολο αλλά νομίζω ότι μπορεί να γίνει. Εμείς, οι Αργεντινοί, όταν περάσαμε δυσκολίες και ενωθήκαμε, πετύχαμε σπουδαία πράγματα και ελπίζω ότι αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο μπορεί επίσης να συμβεί».