Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Το σήκωσε στο σπίτι της η Ακτή Ελεφαντοστού

Η διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού νίκησε με ανατροπή 2-1 τη Νιγηρία στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και κατέκτησε το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2015.

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Το σήκωσε στο σπίτι της η Ακτή Ελεφαντοστού

Η Ακτή Ελεφαντοστού ήταν η μεγάλη θριαμβεύτρια στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής κόντρα στην Νιγηρία. Οι «ελέφαντες», που ήταν και διοργανωτές του φετινού θεσμού, κέρδισαν με ανατροπή 2-1 τους «σούπερ αετούς» και κατέκτησαν το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία τους και πρώτη μετά το 2015. Αντίθετα, η Νιγηρία δεν κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να πάρει τον τίτλο μέσα στο «σπίτι» της αντιπάλου της. Οι «σούπερ αετοί» έμειναν στις τρεις κατακτήσεις, με τελευταία αυτή το 2013.

Η Νιγηρία ξεκίνησε και πάλι με τον Γουίλιαμ Τρόουστ-Εκόνγκ στο βασικό της σχήμα και ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, που φορούσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού των «σούπερ αετών», ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα στο 38ο λεπτό της συνάντησης. Με το 0-1 οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν τελικά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ενώ στην επανάληψη η Ακτή Ελεφαντοστού κυνηγούσε το γκολ της ισοφάρισης που θα την έβαζε και πάλι στο κυνήγι της διεκδίκησης του τίτλου.

Στο 63’ τελικά τα κατάφερε, με τον Κεσιέ να γράφει το 1-1 και να δίνει νέο ενδιαφέρον στον τελικό. Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί! Το γκολ έδωσε «πνοή» στους διοργανωτές και στο 81’ πέτυχαν τελικά και τη μεγάλη ανατροπή, με τον Σεμπαστιάν Αλέ της Ντόρτμουντ να κάνει το 2-1.

Ως το φινάλε η Νιγηρία δεν κατάφερε να αποσοβήσει την ήττα και η Ακτή Ελεφαντοστού σήκωσε το βαρύτιμο τρόπαιο της διοργάνωσης.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών
ΤΕΤΑΡΤΗ (7/2)

Νιγηρία – Νότια Αφρική 1-1 κ.δ., 4-2 στα πέναλτι

Ακτή Ελεφαντοστού - Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 1-0

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ (10/2)
Νότια Αφρική - Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 0-0 κ.δ., 6-5 στα πέναλτι

ΤΕΛΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ (11/2)
Νιγηρία - Ακτή Ελεφαντοστού 1-2