Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Στην τρίτη θέση η Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική κατέκτησε την τρίτη θέση στο φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής, νικώντας 6-5 στα πέναλτι τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (σ. 0-0 η κανονική διάρκεια) στον μικρό τελικό της διοργάνωσης.

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Στην τρίτη θέση η Νότια Αφρική

Η Νότια Αφρική κατέκτησε την τρίτη θέση στο φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής που διεξάγεται στα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας νίκησε 6-5 στα πέναλτι τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (σ. 0-0 η κανονική διάρκεια) στον μικρό τελικό της διοργάνωσης, ενώ σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία της εθνικής που παίρνει την τρίτη θέση μετά το 2000, όταν είχε επικρατήσει 4-3 στα πέναλτι της Τυνησίας μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης.

Τόσο κατά τη διάρκεια του πρώτου όσο και του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να για να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος, αλλά δεν τις αξιοποίησαν. Το 0-0 έμεινε ανέπαφο ως το φινάλε και έτσι οδηγήθηκαν απευθείας στα πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους. Εκεί, η Νότια Αφρική πήρε τελικά τη νίκη με 6-5 και την τρίτη θέση στη διοργάνωση.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή (11/2) είναι προγραμματισμένος ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης, ανάμεσα στην διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού και τη Νιγηρία.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών
ΤΕΤΑΡΤΗ (7/2)

Νιγηρία – Νότια Αφρική 1-1 κ.δ., 4-2 στα πέναλτι

Ακτή Ελεφαντοστού - Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 1-0

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ (10/2)
Νότια Αφρική - Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 0-0 κ.δ., 6-5 στα πέναλτι

ΤΕΛΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ (11/2)
22.00: Νιγηρία - Ακτή Ελεφαντοστού