Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Η Ακτή Ελεφαντοστού αντίπαλος της Νιγηρίας στον τελικό

Η Ακτή Ελεφαντοστού νίκησε 1-0 τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (11/2) στον τελικό τη Νιγηρία.

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Η Ακτή Ελεφαντοστού αντίπαλος της Νιγηρίας στον τελικό

Η Ακτή Ελεφαντοστού θα είναι η αντίπαλος της Νιγηρίας στον φετινό τελικό του Κυπέλλου Εθνικών Αφρικής.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας νίκησε 1-0 τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στα ημιτελικά της διοργάνωσης και θα διεκδικήσει πλέον το τρόπαιο την Κυριακή (11/2) κόντρα στους «σούπερ αετούς».

Αντίθετα, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό θα αναμετρηθεί το Σάββατο (10/2) στον μικρό τελικό με τη Νότια Αφρική, με έπαθλο την τρίτη θέση του τουρνουά.

Στο πρώτο ημίχρονο τόσο η διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού όσο και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είχαν ευκαιρίες για να φτάσουν στην επίτευξη ενός τέρματος. Οι επιθετικές τους προσπάθειες όμως πέρασαν ανεκμετάλλευτες και με το 0-0 οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Στην επανάληψη και τα δύο συγκροτήματα συνέχισαν να ψάχνουν το πολυπόθητο γκολ, ώσπου στο 65’ οι «ελέφαντες» έφτασαν τελικά στο πολυπόθητο 1-0 με το τέρμα που σημείωσε ο επιθετικός της Ντόρτμουντ, Σεμπαστιάν Αλέ.

Στα εναπομείναντα λεπτά της συνάντησης η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό προσπάθησε να απαντήσει χωρίς όμως αποτέλεσμα και το σφύριγμα του διαιτητή για τη λήξη βρήκε την Ακτή Ελεφαντοστού να πανηγυρίζει την πρόκρισή της στον τελικό.

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών
ΤΕΤΑΡΤΗ (7/2)

Νιγηρία – Νότια Αφρική 1-1 κ.δ., 4-2 στα πέναλτι

Ακτή Ελεφαντοστού - Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 1-0

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ (10/2)
22.00: Νότια Αφρική - Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

ΤΕΛΙΚΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ (11/2)
22.00: Νιγηρία - Ακτή Ελεφαντοστού