Έρχεται το… Μουντιάλ παλαιμάχων

Ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ποδοσφαίρου ετοιμάζονται να επιστρέψουν στη δράση και να πάρουν μέρος το καλοκαίρι στην Αγγλία σε ένα τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου για ποδοσφαιριστές άνω των 35 ετών.

Έρχεται το… Μουντιάλ παλαιμάχων

Το Elite Players Group, ένας οργανισμός με κορυφαίους παίκτες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ετοιμάζεται αυτό το καλοκαίρι να λανσάρει ένα τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου για ποδοσφαιριστές άνω των 35 ετών.

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η «Daily Mail», η διοργάνωση αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο στην Αγγλία με τη συμμετοχή οκτώ εθνικών ομάδων και πιο συγκεκριμένα τις Αγγλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Ουρουγουάη.

Στην Αγγλία αναμένεται να συμμετάσχουν ονόματα όπως αυτά των Στιβ ΜακΜάναμαν, Μάικλ Όουεν, Άσλεϊ Κόουλ, Τζο Κόουλ, Ρίο Φέρντιναντ, Ντέιβιντ Τζέιμς, Φρανκ Λάμπαρντ και Ρόμπι Φάουλερ, ενώ αρχηγοί στις υπόλοιπες εθνικές ομάδες θα είναι οι Εστέμπαν Καμπιάσο (Αργεντινή), Έμερσον (Βραζιλία), Κριστιάν Καρεμπέ (Γαλλία), Κέβιν Κουράνι (Γερμανία), Μάρκο Ματεράτσι (Ιταλία), Μίτσελ Σαλγκάδο (Ισπανία) και Ντιέγκο Λουγκάνο (Ουρουγουάη).

Βασικός όρος για να πάρει μέρος στο τουρνουά κάποιος παλαίμαχος παίκτης, είναι να έχει τουλάχιστον μία συμμετοχή με την εθνική του ομάδα, ενώ οι αναμετρήσεις θα διαρκούν 70 λεπτά, ήτοι δύο ημίχρονα των 35 λεπτών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στην 18άδα της Βραζιλίας θα βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Κακά, Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο Κάρλος και Ριβάλντο, όπως επίσης οι Φάμπιο Καναβάρο και Φραντσέσκο Τότι στην Ιταλία, ενώ οι Γάλλοι προσπαθούν να πείσουν και τους Τιερί Ανρί και Μαρσέλ Ντεσαγί να πάρουν μέρος.

Στη Γερμανία θα μετέχουν οι Μεσούτ Οζίλ και Σάμι Κεντίρα, στην Αργεντινή θα καλέσουν τους Ερνάν Κρέσπο και Πάμπλο Ζαμπαλέτα, ενώ στην Ισπανία αναμένεται να αγωνιστούν οι Νταβίντ Βίγια και Κάρλες Πουγιόλ.