Μουντιαλικό χρήμα στα ταμεία του Ολυμπιακού

Οι Ιρανοί, Ανσαριφάρντ, Χατζισαφί φέρνουν λεφτά λόγω Ρωσίας και που αλλού ελπίζει ο Ολυμπιακός. Πόσα χρήματα θα εισπράξουν οι «ερυθρόλευκοι» για κάθε παίκτη που θα έχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Μουντιαλικό χρήμα στα ταμεία του Ολυμπιακού

Το πρωτάθλημα έχει διακοπεί και το ενδιαφέρον την ερχόμενη εβδομάδα θα εστιαστεί πάνω στα φιλικά παιχνίδια των εθνικών ομάδων. Ήδη λόγω των κλήσεων που γίνονται από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα για τους ποδοσφαιριστές που περιλαμβάνονται στα πλάνα τους ενόψει του Μουντιάλ. Τα φιλικά της ερχόμενης εβδομάδα δείχνουν κάποια πράγματα όσον αφορά στις προθέσεις τους, αλλά μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνουν αρκετές ζυμώσεις. Ακόμα και οι σύλλογοι παρακολουθούν στενά τις προθέσεις των ομοσπονδιακών προπονητών. Μπορεί αρκετός κόσμος να θεωρεί πως οι ομάδες δεν θέλουν να φύγουν οι παίκτες τους για το Μουντιάλ, όμως, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Για να είναι είμαστε και πιο σωστοί η αλήθεια είναι πως περισσότερο θα ήθελαν να έχουν αρκετούς παίκτες στα γήπεδα της Ρωσίας.

Η αύξηση από τη FIFA

Ειδικά φέτος για κάθε σύλλογο είναι θετικό να βλέπει ποδοσφαιριστές του να βρίσκονται στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Παγκόσμια ομοσπονδία έχει αυξήσει τα χρήματα που θα μοιραστούν οι ομάδες για κάθε ποδοσφαιριστή που θα έχουν στη Ρωσία. Συγκεκριμένα 179 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν οι σύλλογοι για τους ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται στο Μουντιάλ. Για να γίνει αντιληπτή η αύξηση αρκεί να θυμηθούμε ότι πριν τέσσερα χρόνια στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας είχαν μοιραστεί το ποσό των 60 εκατομμυρίων ευρώ. Υπολογίζεται πως ο κάθε σύλλογος θα εισπράττει περίπου 7.000 ευρώ για κάθε ημέρα που ποδοσφαιριστής του θα απασχολείται για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι ημέρες μετρούν από τη στιγμή που ενσωματώνεται με την εθνική του ομάδα για την προετοιμασία μέχρι που θα ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του.

Οι σίγουροι Ιρανοί

Όπως γίνεται αντιληπτό όλο αυτό δεν αφήνει αδιάφορο τον Ολυμπιακό. Το αντίθετο μάλιστα, αφού βλέπει πως μπορεί από το… πουθενά να μπει ένα καλό ποσό στα ταμεία του. Σίγουρα το γεγονός πως δεν έχει προκριθεί η Ελλάδα στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ένα σοβαρό πλήγμα. Από ‘κει και πέρα οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έχουν σίγουρα εκπροσώπηση στο Μουντιάλ. Οι δύο Ιρανοί Καρίμ Ανσαριφάρντ και Εχσάν Χατζισαφί είναι δεδομένοι για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός σίγουρα από αυτούς τους δύο θα βάλει κάποια χρήματα στο ταμείο του. Με τα οικονομικά δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά την αύξηση της FIFA υπολογίζεται πως ένα σύλλογος, ο οποίος θα έχει ποδοσφαιριστή που η ομάδα του θα αποκλειστεί στη φάση των ομίλων θα εισπράξει κοντά στις 200 χιλιάδες ευρώ. Ένα ποσό αρκετά σημαντικό για κάθε ποδοσφαιριστή που θα βρίσκεται στα γήπεδα της Ρωσίας.

Σε ποιους ελπίζουν οι Πειραιώτες

Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ έχουν κλειδώσει την παρουσία του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο ελπίζει και σε άλλους. Συγκεκριμένα ο Μπιόρν Ένγκελς είναι μία περίπτωση για τον οποίο γίνεται μεγάλη κουβέντα στο Βέλγιο. Οι συμπατριώτες του θεωρούν άδικο να μη βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή και πιστεύουν πως έχει θέση στο Μουντιάλ. Η αλήθεια είναι πως τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η αμυντική γραμμή των «κόκκινων διαβόλων» έχουν αυξήσει τις πιθανότητες για τον Βέλγο στόπερ των πρωταθλητών Ελλάδας, ο οποίος ωστόσο δεν είναι στις κλήσεις του Μαρτίνεθ για τα φιλικά της ερχόμενης εβδομάδας.

Από ‘κει και πέρα ελπίδες έχει ο Φελίπε Πάρντο. Ο εξτρέμ των πρωταθλητών Ελλάδας είναι στην προεπιλογή της χώρας του για τα φιλικά με τη Γαλλία και την Αυστραλία. Δίνει τη… μάχη του για το Μουντιάλ, αλλά είναι αλήθεια πως δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθεί στη Ρωσία. Μη ξεχνάμε πως και ο Γιάγκος Βούκοβιτς είναι ένας ποδοσφαιριστής που ανήκει στον Ολυμπιακό και έχει παραχωρηθεί δανεικός στην Ελλάς Βερόνα. Ο 29χρονος στόπερ, βέβαια δε είναι στις κλήσεις για τα φιλικά της Σερβίας με Μαρόκο και Νιγηρία. Είναι παίκτης όμως που έπαιρνε χρόνο συμμετοχής με τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Σερβίας.

Όσον αφορά στο Σισέ δεν κλήθηκε ούτε τώρα, επομένως παρά την καλή χρονιά που έχει κάνει με την ερυθρόλευκη φανέλα μόνο με θαύμα θα είναι στο Μουντιάλ. Να σημειώσουμε ότι δεν υπολογίζουμε τον Κέβιν Μιραλάς, ο οποίος είναι δανεικός από την Έβερτον. Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός έχει δύο σίγουρους και τρεις εκκρεμότητες. Ακόμα δύο αν κληθούν στις εθνικές τους ομάδες τότε υπολογίζεται πως θα αγγίξει το εκατομμύριο το ποσό που θα μπει στα «ερυθρόλευκα» ταμεία, αλλά αυτή τη στιγμή μοιάζει πολύ δύσκολο αυτό.