Ισπανία: «Δένει» Ντε λα Φουέντε μέχρι το 2026

Ο Λουίς ντε λα Φουέντε θα επεκτείνει το συμβόλαιο της Ισπανίας μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Ισπανία: «Δένει» Ντε λα Φουέντε μέχρι το 2026

Ο προπονητής της Εθνικής Ισπανίας, Λουίς ντε λα Φουέντε πρόκειται να υπογράψει νέο συμβόλαιο που θα τον οδηγήσει στην εθνική ομάδα των ανδρών μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Το τρέχον συμβόλαιο του ντε λα Φουέντε λήγει στα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους - με όλες τις πλευρές να είναι βέβαιες ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του φετινού καλοκαιριού και μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα φιλοξενηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Μεξικό και τον Καναδά.

Η ισπανική ομοσπονδία (RFEF) δεν έχει ακόμη προβεί σε ανακοίνωση σχετικά με το μέλλον του Ντε λα Φουέντε, καθώς δεν έχει ακόμη ορίσει μόνιμο διάδοχο στην προεδρία μετά την τριετή αποβολή του Λουίς Ρουμπιάλες από το ποδόσφαιρο.

Ο Πέδρο Ρότσα είναι ο υπηρεσιακός πρόεδρος της RFEF με τις εκλογές για τον ορισμό μόνιμου διαδόχου του Ρουμπιάλες να έχουν αναβληθεί, γεγονός που έχει επηρεάσει το μέλλον του διεθνούς προπονητή.

Υψηλόβαθμες φωνές της RFEF διαβεβαιώνουν ότι το νέο συμβόλαιο του Ντε λα Φουέντε είναι ανεξάρτητο από τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της RFEF, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το 2024.

Ο 62χρονος Ντε λα Φουέντε διορίστηκε ως προπονητής της εθνικής ομάδας της Ισπανίας τον Δεκέμβριο του 2022, μετά τη λήξη του συμβολαίου του Λουίς Ενρίκε, μετά την ήττα στα πέναλτι από το Μαρόκο στη φάση των 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οδήγησε την χώρα στον πρώτο της θρίαμβο στο UEFA Nations League, όταν νίκησε την Κροατία στα πέναλτι στον περσινό τελικό, προτού οδηγήσει την Ισπανία στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του φετινού καλοκαιριού που διεξάγεται στη Γερμανία.

Η πιο σημαντική δουλειά του Ντε λα Φουέντε στη διοίκηση συλλόγων ήταν 11 αγώνες ως επικεφαλής της Αλαβές το 2011, προτού προπονήσει την Ισπανία σε πολλά επίπεδα νέων πριν από τον διορισμό του ως προπονητής της εθνικής ομάδας.

Έχει κερδίσει τους οκτώ από τους 10 αγώνες του ως επικεφαλής της εθνικής ομάδας.