Ο Ερικσον ανέλαβε τις Φιλιππίνες!

Ο Ερικσον ανέλαβε τις Φιλιππίνες!

Οσον κι εάν η είδηση που ακολουθεί φαίνεται απίστευτη, είναι πέρα για πέρα αληθινή, σύμφωνα τουλάχιστον με το γαλλικό περιοδικό «France Football».

Μετά από δεκαετίες σπουδαίας καριέρας στην προπονητική και μετά από πολλές διακρίσεις στο διεθνές ποδόσφαιρο, ο Σβεν Γκόραν Ερικσον, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του, αναλαμβάνοντας την εθνική ομάδα των Φιλιππίνων!

Ο 70χρονος Σουηδός τεχνικός, ήταν άνεργος από τον Ιούνιο του 2017 και την αποχώρηση του από τον πάγκο της κινεζικής Σενζέν και στις Φιλιππίνες θ΄ αντικαταστήσει τον Άγγλο πρώην διεθνή αμυντικό, Τέρι Μπούτσερ, ο οποίος έμεινε στην συγκεκριμένη θέση για μόλις δύο μήνες.

Ο Ερικσον θ΄αναλάβει καθήκοντα από την ερχόμενη εβδομάδα και θα οδηγήσει τις Φιλιππίνες στο Suzuki Cup τον προσεχή μήνα, αλλά και στο κύπελλο Ασίας του 2019.

Ο έμπειρος προπονητής έχει εργασθεί σε εννέα χώρες (σ.σ. Σουηδία, Πορτογαλία, Ιταλία, Αγγλία, Μεξικό, Ακτή Ελεφαντοστού, Ταϊλάνδη, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κίνα) και μεταξύ άλλων σε Φιορεντίνα, Μπενφίκα, Μάντσεστερ Σίτι, εθνική Αγγλίας, εθνική Μεξικού κι εθνική Ακτής Ελεφαντοστού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ