Α. Κατηκαρίδης: «Παράσημο η αναγνώριση των αντιπάλων μας»

Για τα βήματα που έχει κάνει η Εθνική Γυναικών μίλησε μετά το πέρας του αγώνα με την Σερβία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέξης Κατηκαρίδης. 

Α. Κατηκαρίδης: «Παράσημο η αναγνώριση των αντιπάλων μας»

Η Εθνική Γυναικών γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Σερβία στο Ηράκλειο και μετά το πέρας του αγώνα, ο Αλέξης Κατηκαρίδης μίλησε για την δυσκολία του ομίλου αλλά και την πρόοδο των διεθνών:

«Πριν, όταν συνάντησα τον προπονητή της Σερβίας, μου είπε ότι είμαστε στον πιο δύσκολο όμιλο και είμαστε οι δύο πιο άτυχες ομάδες. Σήμερα, είπε, ότι η Σερβία είναι η πιο τυχερή ομάδα και μας ευχήθηκε να μας σταθεί η τύχη στο τελευταίο παιχνίδι γιατί μας αξίζει. Η αναγνώριση του αντιπάλου είναι το καλύτερο παράσημο για αυτά τα κορίτσια. Το ποδόσφαιρο μας έδειξε το σκληρό του πρόσωπο, χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία και στην εξέλιξη της φάσης δεχθήκαμε το πρώτο γκολ, για το δεύτερο δεν έχω πολλά να πω. Τα κορίτσια έκαναν τρομερή προσπάθεια, πρέπει να το ξεπεράσουμε και αυτό το σοκ. Η Εθνική Γυναικών μεγαλώνει, πλέον κινείται μέσα στο γήπεδο τελείως επαγγελματικά, πειθαρχημένα και βλέπετε και στα μάτια των παικτριών την απογοήτευσή τους. Κατά τους Σέρβους, η τωρινή τους ομάδα είναι η καλύτερη της Ιστορίας τους, έτσι γράφουν στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Είναι λοιπόν παράσημο για τις κυρίες ότι έπαιξαν στα ίσα απέναντί τους και μάλιστα με το δικό μας παιχνίδι».

Για το όνειρό του για αυτήν την ομάδα, ενόψει και της κλήρωσης των προκριματικών του Euro: «Δεν με ενδιαφέρει η κλήρωση. Η ομάδα μεγαλώνει και τα κορίτσια ήδη το κατανοούν ότι όποιον αντίπαλο και να να αντιμετωπίσουμε θα τον κοιτάξουμε στα μάτια. Και η τύχη παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο. Λίγη τύχη χρειάζεται αυτή η ομάδα, θα έρθει όμως. Τα κορίτσια πρέπει να κατανοήσουν ότι μεγαλώνοντας, η τύχη θα τις ευνοήσει. Έχουν πολύ μέλλον, έχουν κάνει μεγάλα βήματα».

Για τον κόσμο: «Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον κόσμο για την στήριξη και ζητώ συγγνώμη που δεν καταφέραμε να νικήσουμε».