Εθνική: Για τη λάμψη και το γόητρο

Η Εθνική θα υποδεχθεί απόψε (21:45, Alpha, LIVE από το fosonline.gr) τη Γαλλία στην «ΟΠΑΠ Αρένα» για την τελευταία αγωνιστική, με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα.

Εθνική: Για τη λάμψη και το γόητρο

Το να μην χάσει η «γαλανόλευκη» είναι σημαντικό, τόσο για λόγους γοήτρου, αφού πάντα μετράει το να κοιτάς στα μάτια ένα μεγαθήριο όπως οι «τρικολόρ», ιδιαίτερα όταν στοχεύεις στην παρουσία σου σε μια μεγάλη διοργάνωση. Παράλληλα, οι Έλληνες διεθνείς θέλουν να «χτίσουν» ψυχολογία ενόψει των μπαράζ του Νέισονς Λιγκ τον Μάρτιο.

Τα προβλήματα δεν λείπουν από την Εθνική μας, αφού πρωτίστως ο Ουρουγουανός τεχνικός δεν θα βρίσκεται στον «γαλανόλευκο» πάγκο, καθώς είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα στο φινάλε του αγώνα με την Ολλανδία. Τους διεθνείς θα οδηγήσει στο αποψινό παιχνίδι ο βοηθός του Πογέτ, Τζεράρντ Νους. Την ίδια ώρα, θυμίζουμε πως στην αποστολή της Ελλάδας δεν βρίσκονται οι τιμωρημένοι Μάνταλος και Κουρμπέλης, ο Τσιμίκας ο οποίος βρίσκεται στο όριο καρτών (είχε δεχθεί κίτρινες στα εκτός έδρας ματς με Γιβραλτάρ και Ολλανδία), αλλά και ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Στη χθεσινή προπόνηση, η οποία διεξήχθη το απόγευμα στη Νέα Σμύρνη, συμμετείχαν για πρώτη φορά οι Κάρλος Ζέκα και Χάρης Τσιγγάρας, οι οποίοι κλήθηκαν εκτάκτως στην Εθνική. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη σωστή κυκλοφορία της μπάλας, αφού ο Πογέτ θέλει οι διεθνείς τους να έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα στις μεταβιβάσεις τους στο αποψινό παιχνίδι. Ενώ, λοιπόν, ο Νους ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου για το εάν η Εθνική θα παραταχθεί με δύο «κόφτες», ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό να δούμε ξανά ένα σχήμα με τρεις στόπερ, όπως έγινε και με την Ολλανδία.

Η εμπιστοσύνη που απολαμβάνουν οι Μαυροπάνος και Χατζηδιάκος είναι δεδομένη, ενώ μετράει πολύ και η φόρμα στην οποία βρίσκονται οι Πάνος Ρέτσος και Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, τρεις από αυτούς να αποτελέσουν τη γραμμή άμυνας μπροστά από τον Βλαχοδήμο. Στα άκρα ο Γιαννούλης θα βρεθεί αριστερά και ο Ρότα δεξιά. Την ίδια ώρα, τη θέση τους στο βασικό σχήμα πρόκειται να διατηρήσουν οι Μπακασέτας, Μασούρας και Ιωαννίδης, ενώ ανοιχτές είναι οι θέσεις στον άξονα, με Μπουχαλάκη και Γαλανόπουλο να συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν.