Τζεράρντ Νους: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Εμπαπέ» (vid)

Σοβαρότητα περιμένει από την Εθνική Ελλάδας ο βοηθός του Γκουστάβο Πογέτ, Τζεράρντ Νους σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Γαλλία (21/11, 21:45). Το μήνυμά του στον κόσμο. 

Τζεράρντ Νους: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον Εμπαπέ» (vid)

Ο Τζεράρντ Νους θα αντικαταστήσει τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας στον αγώνα με τη Γαλλία (21/11, 21:45, Alpha, LIVE από το fosonline.gr) για την τελευταία αγωνιστική των European Qualifiers.

Ως εκ τούτου, εκείνος βρέθηκε στην συνέντευξη Τύπου πριν το παιχνίδι όπου μίλησε για τον στόχο της Εθνικής, την διάταξη που θα επιλέξει αλλά και τον Κιλιάν Εμπαπέ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον στόχο της Ελλάδας απέναντι σε μια πανίσχυρη ομάδα όπως η Γαλλία:

«Στόχος μας είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί και να σταθούμε επάξια απέναντι στην Γαλλία. Βεβαίως έχουμε κατά νου το παιχνίδι του Ιουνίου όπου είχαμε μια πάρα πολύ καλή απόδοση. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ομάδα, η οποία είναι μια από τις κορυφαίες στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι. Οι Εθνικές ομάδες δεν έχουν πάντα το ίδιο επίπεδο προπόνησης. Εμείς είχαμε μια επιπλέον ημέρα προπόνησης και αυτό θα έχει το βάρος του. Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό παιχνίδι αλλά είμαστε και εμείς σοβαροί απέναντι σε αυτήν την ομάδα και ανυπομονώ για το αυριανό (σ.σ. σημερινό) παιχνίδι».

Για το εάν η Ελλάδα θα παίξει ξανά με δύο αμυντικούς μέσους:

«Δεν θα μιλήσουμε πολύ για θέματα τακτικής καθότι δεν θα ήταν ότι πιο έξυπνο από μεριάς μας. Το καλό με τις εθνικές ομάδες είναι ότι μπορείς να καλέσεις νέους παίκτες ακόμη και την τελευταία στιγμή, κάτι που δεν μπορεις να κάνεις σε έναν σύλλογο. Είμαστε πολύ ευτυχείς που μπορέσαμε να καλέσουμε τον Τσιγγάρα και τον Ζέκα. Τους γνωρίζουμε βεβαίως δεδομένου ότι παρακολουθούμε όλους τους Έλληνες παίκτες που μπορεί να τους καλέσουμε κάποια στιγμή στην Εθνική ομάδα. Η βασική ομάδα έχει προπονηθεί αρκετές ημέρες, γνωρίζει τι πρέπει να περιμένει, γνωρίζει ποια θα είναι η προσέγγιση που θα ακολουθήσουμε, είμαστε αρκετά σίγουροι αλλά το γεγονός ότι θα έχουμε αυτούς τους δύο επιπλέον παίκτες που τους καλέσαμε την τελευταία στιγμή μας δίνει ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία και είμαστε έτοιμοι για το αυριανό παιχνίδι».

Για τα συναισθήματα του για το πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της εθνικής και για το εάν νιώθει πίεση:

«Δεν πιστεύω ότι θα υπάρχει κάποια επιπλέον πίεση. Θα είναι η πίεση που αισθανόμαστε για κάθε αγώνα. Θέλουμε να τα πάμε πάρα πολύ καλά όχι γιατί παίζουμε απέναντι στην Γαλλία αλλά γιατί παίζουμε ποδόσφαιρο. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο προσεγγίζουμε κάθε ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Θεωρούμε όλα τα παιχνίδια πάρα πολύ σημαντικά και σοβαρά Ο στόχος μας πέρσι ήταν να κερδίσουμε τον όμιλο μας στο Νεισιονς Λιγκ, πράγμα που καταφέραμε, ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό επίτευγμα. Τώρα στην δεύτερη χρονιά στόχος μας είναι η πρόκριση και αυτός ο στόχος είναι ακόμα εδώ. Φυσικά όχι μέσα από τον όμιλο, αφού είμαστε σε έναν από τους πιο δύσκολους αν όχι τον πιο δύσκολο όμιλο που θα μπορούσαμε να βρισκόμαστε. Αλλά επειδή κερδίσαμε την περσινή χρονιά έχουμε αυτήν την δεύτερη ευκαιρία. Ο στόχος μας και η προσήλωση μας είναι τον Ιούνιο να είμαστε στο Γιουρο. Αύριο θεωρούμε ότι θα είναι μια πάρα πολύ σημαντική ευκαιρία να βελτιωθούμε, να δείξουμε τι μπορούμε να κάνουμε . Είναι μια πάρα πολύ σοβαρή ευκαιρία για να αποδείξουμε ότι και εμείς είμαστε πάρα πολύ σοβαροί».

Για το πλάνο αντιμετώπισης του Εμπαπέ εν τη απουσία του Μπαλντοκ: «Θα παίξει κάποιος άλλος παίκτης εκεί δεδομένου ότι ο Μπαλντοκ θα λείψει και πρόκειται για μια σημαντική απώλεια αφού είναι ένας από τους πιο σημαντικούς μας ποδοσφαιριστές. Όμως όπως προείπα στο επίπεδο των εθνικών ομάδων όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί και αξιόλογοι. Για τον Εμπαπε δεν μπορούμε να πούμε πολλά, δεν έχει μεγάλη σημασία ποιον θα βάλεις απέναντι του. Είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Δύσκολο να τον διαχειριστεί κανείς, δύσκολο να τον σταματήσεις. Εντούτοις η ομάδα μας είναι πάρα πολύ συμπαγής, γνωρίζει τους χώρους, πώς να εκμεταλλεύεται τους χώρους. Οπότε θα του προκαλέσει κάποιες δυσκολίες στο παιχνίδι. Βεβαίως υπάρχουν κι άλλοι παίκτες στην Γαλλία. Για να επικεντρωθούμε όμως στον Εμπαπε, αναγνωρίζω για άλλη μια φορά πως είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες, είναι πάρα πολύ ευχάριστο να τον παρακολουθεί κανείς, προσφέρει πάρα πολλά στην επίθεση αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε».

Ο Κιλιάν Εμπαπέ στην προπόνηση της Εθνικής Γαλλίας στην OPAP Arena την Δευτέρα (20/11)

Το μήνυμα του στον κόσμο που θα γεμίσει την «ΟΠΑΠ Αρένα»: «100% μας δίνει ώθηση ο κόσμος. Αυτός ήταν και ένας από τους στόχους, δηλαδή να έχουμε ένα κατάμεστο στάδιο, να έχουμε τους φιλάθλους που υποστηρίζουν την σημαία και την Ελλάδα και εγώ προσωπικά ως μέλος αυτής της ομάδας αισθάνομαι πάρα πολύ ευτυχής που θα το βιώσω αυτό αύριο. Μακάρι να πετύχουμε και ένα καλό αποτέλεσμα. Πιο σημαντικό είναι να συνεχίσουν να μας στηρίζουν, και να μας στηρίξουν τον Μάρτιο που έχουμε τους τελικούς δεδομένου ότι αυτό θα μας δώσει την ευκαιρία να φτάσουμε στο Γιουρο του 2024 τον Ιούνιο. Κάτι που θα είναι πρωτόγνωρο δεδομένου ότι έχουνε περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που παίξαμε σε τόσο υψηλού επιπέδου διοργάνωση, πάρα πολλά κατ εμέ. Αλλά είμαστε σίγουροι ότι οι Έλληνες θα βρίσκονται εκεί να μας στηρίξουν και ότι θα έχουμε μια ευκαιρία να φτάσουμε εκεί».

Για το εάν θα βρει τρόπο να επικοινωνεί με τον Πογέτ: «Δεν επιτρέπεται να επικοινωνούμε παρόλο που εγώ θα ήθελα να μιλήσω με τον κύριο Πογέτ δεν επιτρέπεται αυτό. Εγώ θα ήθελα να μιλήσω γιατί μαθαίνω πάντα από αυτόν, μαθαίνω επί καθημερινής βάσεως αλλά αυτοί είναι οι κανόνες και πρέπει να τους σεβαστούμε. Η ουσία όμως είναι ότι αυτή η ομάδα έχει προπονητή. Μαζι έχουμε κάνει σήμερα μια τελευταία προπόνηση και αυτό είναι σημαντικό , οι παίκτες δεν θα αλλάξουν. Όλοι γνωρίζουν πως να κινηθούν και τι πρέπει να κάνουν. Όλοι γνωρίζουν τι είναι αυτό που επιθυμεί ο προπονητής, όλοι είναι επαγγελματίες και πιστεύω ότι όλοι είμαστε σε θέση να διαχειριστούμε αυτό το παιχνίδι πάρα πολύ ικανοποιητικά».

Ερώτηση έγινε και για το ζήτημα με τον βοηθό του Πογέτ και εάν εαυτό επηρεάζει το μέλλον της προπονητικής ομάδας στην Εθνική, η οποία ωστόσο δεν απαντήθηκε καθώς κρίθηκε από την ΕΠΟ πως δεν αφορά το παιχνίδι με την Γαλλία.

Δείτε το βίντεο: