Ελλάδα - Πορτογαλία 2-1: Ελπίδες για πρόκριση!

Σπουδαία επιτυχία για την Εθνική Ελπίδων στην Τρίπολη, 2-1 την πανίσχυρη και πρωτοπόρο Πορτογαλία και συνεχίζει τη μάχη για τη συμμετοχή στα τελικά του EURO U-21. Σκόρερ της ανατροπής Τζόλης και Παναγίδης. 

Ελλάδα - Πορτογαλία 2-1: Ελπίδες για πρόκριση!

Μεγάλη νίκη για την Εθνική Ελπίδων και μάλιστα με ανατροπή επί της Πορτογαλίας με 2-1 στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Αποτέλεσμα που διατηρεί τις ελπίδες για πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς η ελληνική ομάδα παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς σε 6 αγώνες, ενώ η Κροατία (που νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Λευκορωσία) έχει 10 βαθμούς αλλά με δύο αγώνες λιγότερους. Η Πορτογαλία παρέμεινε στην κορυφή με 12 βαθμούς σε 5 αναμετρήσεις και η μάχη συνεχίζεται για τις δύο πρώτες θέσεις.

Η Εθνική ξεκίνησε καλύτερα στην αναμέτρηση και μόλις στο 2ο λεπτό απείλησε με τον Νιάρχο, ο οποίος έκλεψε τη μπάλα αλλά νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Σοάρες. Στο 10' και στο 15' ο Σοάρες μπλόκαρε σταθερά τα σουτ του Τζόλη από τη μεγάλη περιοχή και στο 17' η κεφαλιά του Κωνσταντόπουλου από τη μικρή περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Η Πορτογαλία προηγήθηκε στο 30ο λεπτό, όταν ο Φρανσίσκο Κονσεισάο με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τζολήκη. Η αντίδραση της Εθνικής δεν άργησε και ένα λεπτό αργότερα ο Χρήστος Τζόλης συνδυάστηκε ιδανικά με τον Δαρέλα και με δυνατό σουτ από το σημείο του πέναλτι, ισοφάρισε άμεσα σε 1-1. Αυτό ήταν το 4ο γκολ του Τζόλη στην προκριματική σειρά και 2ο σερί μετά από αυτό που σημείωσε απέναντι στα Νησιά Φερόε.

Στο 49' ο Κίτσος σέντραρε από αριστερά και ο επερχόμενος Μιχάλης Παναγίδης έστειλε τη μπάλα στο πλαϊνό δίχτυ του Σοάρες διαμορφώνοντας το 2-1. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου πίεσαν για να διευρύνουν το προβάδισμα τους αλλά η κεφαλιά του Δαρέλα από κοντά, στο 52', κατέληξε λίγο άουτ ενώ στο 53' ο Νιάρχος νικήθηκε και πάλι σε τετ α τετ από τον Σοάρες.

Στο 68' ο Τζολάκης με διπλή επέμβαση στα σουτ των Ματέους, Κονσεϊσάο διατήρησε το προβάδισμα για τη «γαλανόλευκη» που τελικά έφτασε στη μεγάλη νίκη.

Κίτρινη κάρτα από τον Βούλγαρο διαιτητή Νίκολα Ποπόφ είδαν οι Παναγίδης, Νιάρχος, Παναγιώτου - Αραούχο, Τόμας

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Τζολάκης, Κρυπαράκος, Τόλης, Κωστής, Κίτσος, Κουρφαλίδης (78' Μεταξάς), Καραμπέρης, Δαρέλας, Παναγίδης (64' Παναγιώτου), Νιάρχος (56' Ζουγλής), Τζόλης.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρούι Ζόρζε): Σοάρες, Γκόμες (83' Εστέβες), Βέιγκα, Τόμας Αραούχο, Ροντρίγκεζ, Μπερνάρντο, Σόουζα (46' Ματέους), Μαρκέζ (72' Σάντος), Μοράϊς (62' Σίλβα), Κονσεϊσάο, Ενρίκε Αραούχο (46' Τομάς).

Photo: epo.gr