Προκριματικά Euro 2024: Τελικός για Ιταλία στο Λεβερκούζεν

Ματς… ζωής ή θανάτου είναι το σημερινό ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ιταλία για τα προκριματικά του Euro 2024.

Προκριματικά Euro 2024: Τελικός για Ιταλία στο Λεβερκούζεν

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση του γκρουπ, με τη «σκουάντρα ατζούρα» να έχει το «πάνω χέρι». Ως εκ τούτου, οι Ιταλοί θέλουν απόψε έστω την ισοπαλία ώστε να «σφραγίσουν» την παρουσία τους στα τελικά του θεσμού, ενώ για τους Ουκρανούς η νίκη είναι μονόδρομος για να μην αποκλειστούν από τη συνέχεια. Από τον συγκεκριμένο όμιλο η Αγγλία έχει ήδη πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση και σήμερα θα αντιμετωπίσει τη Βόρεια Μακεδονία.

Στο πέμπτο γκρουπ τώρα, με την Αλβανία να έχει ήδη προκριθεί στα τελικά, μένει να ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα την ακολουθήσει από το γκρουπ. Η Τσεχία βρίσκεται ένα βήμα από την επίτευξη αυτού του στόχου και σήμερα θα επιδιώξει να το κάνει ώστε να πάρει την πρόκριση. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας θέλει τον πόντο στο Όλομουτς απέναντι στην Μολδαβία, η οποία «καίγεται» για το τρίποντο για να πανηγυρίσει αυτή το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του θεσμού.

Μάλιστα, τρεις παίκτες από την εθνική Τσεχίας, ανάμεσά τους και ο αμυντικός του Άρη Γιακούμπ Μπράμπετς, αποκλείστηκαν από τον ομάδα, εξαιτίας της παρουσία τους σε νυχτερινό κέντρο, πριν από τον αγώνα με τη Μολδαβία, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι της εθνικής ομάδας και τα τοπικά Μέσα. Όπως ανέφερε η Ομοσπονδία, οι αμυντικοί Βλάνιμιρ Τσούφαλ (Γουέστ Χαμ) και ο Γιακούμπ Μπράμπτς (Άρης) καθώς και ο επιθετικός της Σπάρτα Πράγα, Γιαν Κούτσκα «παραβίασαν ριζικά τους εσωτερικούς κανονισμούς το Σάββατο. Με άμεση ισχύ, αποχώρησαν από το βασικό κέντρο της εθνικής ομάδας». Όσο για την Αλβανία που προαναφέραμε, απόψε ολοκληρώνει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στον όμιλο με το ματς κόντρα στα Νησιά Φερόε.

Τέλος, στον όγδοο όμιλο, η προσοχή στρέφεται στη μάχη της Σλοβενίας και του Καζακστάν, αφού η Δανία έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στα τελικά από το γκρουπ. Τα δύο συγκροτήματα αναμετρούνται στη Λιουμπλιάνα, σε ένα ματς που οι Σλοβένοι θα περάσουν αν αποφύγουν την ήττα. Στα υπόλοιπα ματς, η Δανία κοντράρεται με τη Βόρεια Ιρλανδία και το Σαν Μαρίνο υποδέχεται τη Φινλανδία.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας (20/11):
21:45: Βόρεια Μακεδονία - Αγγλία
21:45: Σλοβενία - Καζακστάν
21:45: Αλβανία - Νησιά Φερόε
21:45: Σαν Μαρίνο - Φινλανδία
21:45: Τσεχία - Μολδαβία
21:45: Βόρεια Ιρλανδία - Δανία
21:45: Ουκρανία - Ιταλία